POPLAVA U ČAČKU PRESEKLA MOST NA POLA Pogledajte kakav haos je napravila nemilosrdna Čemernica, sanacija u toku (FOTO)
Foto: RINA

Zatvoren za saobraćaj otežavao je život meštanima koji su koristili alternativne putne pravce.

"Sedam kilometara svakodnevno moramo da obilazimo, kako bi prešli na drugu obalu. Mnogo nam je teže i fizički i finansijski, naročito sad kad je gorivo mnogo skuplje. Ponovno puštanje mosta u saobraćaj bi nas preporodilo", kažu za RINU meštani.

Nakon što je završena projektna dokumentacija i pstupak javne nabavke, rekonstrukcija mosta je započeta i plan je da bude završena do kraja ove godine. Radove na rekonstrukciji ove saobraćajnice u vrednosti od 30 miliona dinara finansira grad Čačak.

Nosivost mosta biće ograničena do 15 tona, tako da će biti u funkciji za svu poljoprivrednu mehanizaciju, lakše kamione i sva vozila koja su do ovog osovinskog opterećenja.

"Most je skoro duplo jači, stabilniji i dugoročniji. Biće urađene obaloutvrde sa obe strane reke. Korito će biti očišćeno u punom profilu, tako da neke buduće kiše ili bujične vode neće biti opterećujuće za ovaj most. Veliku zahvalnost dugujemo i meštanima jer smo brzo rešili sve peripetije vezane za imovinsko - pravne odnose, pa smo mogli da počnemo sa radovima. Nadam se da će upravo njima služiti mnogo narednih godina," rekao je gradonačlenik Čačka Milun Todorović.

On je dodao da je u saradnji sa Srbijavodama urađeno dosta toga kako bi se preventivno delovalo na vodotokove prvog i drugog reda.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading