PRODUŽEN ROK ZA SUBVENCIJU ZA TRAKTORSKE RAMOVE!
Alo/Vladimir Markovic

“U poslednje tri godine, u Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori i događajima van puta ukupno je poginulo 164 dok je povređeno 360 lica. Кako u Srbiji ima oko stotinu hiljada traktora bez zaštitne kabine ili rama, Vlada Republike Srbije donela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor kao jednu od preventivnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja traktora bez zaštitne strukture i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora”, rekao je ministar Vesić.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju subvencionisane nabavke zaštitnog rama u 2022. godini, obezbedilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u visini od 125.000.000 dinara. Sprovođenje Uredbe vrši Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom.

“Rok za prijavu za dodelu subvencija koji je prema javnom pozivu bio 1. decembar produžen je do 26. decembra ove godine”, objavio je ministar Vesić.

 

 

Vesić je pozvao “vlasnike traktora koji nemaju ramove da se prijave za subvenciju države i tako zaštite svoj život”.

Da biste se prijavili za ovu subvenciju kliknite OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading