nevreme
Foto: Printscreen/Rina

"Juče smo imali ogroman udarac prirode na celu teritoriju opštine Ivanjica. Ne postoji više nijedan makadamski putni pravac koji nije oštećen. Nalazimo se na par stotina metara od centra grada, na putnom pravcu kojim je moglo da se prođe bilo kojim vozilo, sada može da se prođe samo terensko vozilo", rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

IVANJICA OPUSTOŠENA POSLE NEVREMENA Uništeni zasadi, oštećeni putevi

RINA

 

 

Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su nemoćne u borbi protiv ovakvih elementarnih nepogoda i tražiće pomoć Republike.

Jučerašnje padavine trajale su oko 45 minuta, a prema rečima prvog čoveka ove moravičke opštine, u razgovorima su sa resornim ministarstvima i Vladom Srbije, kako bi se odredili dalji koraci.

Za sada se ne isključuje ni uvođenje vanrednog stanja na delu teritoriji ili čak na celom području opštine Ivanjica.

IVANJICA OPUSTOŠENA POSLE NEVREMENA Uništeni zasadi, oštećeni putevi

RINA

 

 

"Ne znamo ni odakle da počnemo ni kako da radimo. U prošlim prelazima komisije, koja je obišla teren, bili smo na nekih 300 kilometara makadamskih kolovoza, plus jedan deo asfaltnog kolovoza za Osonicu koji je bio oštećen. Šteta je bila negde oko 40 milina dinara, mislili smo da možemo to polako sanirati, da krenemo od mesnih zajednica sa nižom nadmorskom visinom, dok stigne berba, prvenstveno malina na višim nadmorskim visinama i višim mesnim zajednicama, ali trenutno ne znamo ni kako da počnemo ni kako da se izborimo sa ovim", kaže Mitrović.

On je rekao da više nije samo stvar branja malina, kupina, krompira, da je grad uradio šta je uradio, napravio ogromnu štetu već je problem održivosti sela na teritoriji opštine Ivanjica.

"Ljudi ne mogu da dođu do svojih kuća. Ako nekome, ne daj Bože, zatreba pomoć, u par mesnih zajednica da pozovu sanitet, mislim da ćemo ljude morati da nosimo na nosilima”, kaže predsednik opštine Ivanjica.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading