„DUNAV OSIGURANJE“ OBELEŽILO DAN KOMPANIJE Zdravije okruženje za najmlađe sugrađane
Promo

Pored toga što je poslednji dan maja značajan kao datum kada Kompanija „Dunav osiguranje“ sa svojim zaposlenima obeležava 48 godina, tradicija je već postala da se posebna pažnja pokloni ulaganju u projekte društvene odgovornosti i stvaranju lepšeg i zdravijeg okruženja.

U cilju zaštite životne sredine i ulaganja u lokalnu zajednicu, naročito u njene najmlađe članove, predstavnici Kompanije „Dunav osiguranje“ i njenog reosiguravajućeg društva „Dunav RE“ pružili su podršku Ministarstvu zaštite životne sredine i Opštini Savski venac, kako bi realizovali projekat zamene sistema grejanja u vrtiću „Pčelica“. U sklopu akcije redukcije emisije štetnih čestica i ozelenjavanja životnog prostora, tim projektom je predviđeno prelaženje sa sistema grejanja lož uljem na daljinsko grejanje na gas, kako bi se obezbedilo čistije i zdravije okruženje za boravak najmlađih u vrtiću.

Ovim povodom, predstavnici „Dunav osiguranja“, predsednica IO Kompanije Ivana Soković i predsednica društva za reosiguranje „Dunav RE“ Zorana Pejčić istakle su značaj očuvanje životne sredine kroz unapređenje ekoloških rešenja, kao sastavni deo strategije osiguravača i reosiguravača, ali i kulture samih kompanija.

„DUNAV OSIGURANJE“ OBELEŽILO DAN KOMPANIJE Zdravije okruženje za najmlađe sugrađane

Promo

 

„Podižući svest o značaju zaštite životne sredine, ponosni smo što Kompanija ‘Dunav’ i njeno reosiguravajuće društvo ‘Dunav RE’ pružaju doprinos kako bi još jedan vrtić na opštini Savski venac prešao na ekološki prihvatljiv sistem grejanja i adekvatno se pripremio za zimsku sezonu. Poboljšanje kvaliteta vazduha jedan je od prioriteta u našoj zemlji, a sprovođenjem ove akcije želimo da pošaljemo poruku o važnosti brige za sredinu u kojoj živimo,“ navela je predsednica Izvršnog odbora Kompanije Ivana Soković, dodajući da „Dunav“ dugi niz godina osigurava svu decu u okviru 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda.

„Ulaganjem u obnovu škola i vrtića, Opština Savski venac pokazala je da naročito brine o najmlađima. Projekti zamene kotlarnica grejanja nedavno su odobreni u još dva vrtića ove predškolske ustanove, ‘Sveta Petka’ I ‘Grofica Olga’, dok je višedecenijski problem grejanja rešen u osnovnim školama ‘Vojvoda Mišić’ i ‘Stefan Nemanja’, istakao je predsednik Opštine Savski venac, Miloš Vidović.

„DUNAV OSIGURANJE“ OBELEŽILO DAN KOMPANIJE Zdravije okruženje za najmlađe sugrađane

Promo

 

Zajedničkim ulaganjem Kompanije „Dunav“ i „Dunav RE“ u projekat zamene sistema grejanja, u vrednosti od osam miliona dinara, deca vrtića „Pčelica“ dobiće zdravije okruženje za odrastanje, a kroz projekat društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“, „Dunav osiguranje“ nastavlja da brine o onima sa kojima gradi sigurnu budućnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading