U Krasnodaru održan prvi Rusko-srpski omladinski forum: Prijateljstvo jače nego ikad
Foto: privatna arhiva

Učesnici foruma bili su studenti, mladi preduzetnici, umetnici, predstavnici društvenih i volonterskih organizacija iz Srbije i regiona Rusije. Obrazovni program uključivao je tri pravca:

  • -umetnost/mediji
  • -biznis/turizam
  • -socijalno-društvene inicijative
  • Krasnodar je izuzetno posvećen razvoju saradnje sa Republikom Srbijom, pa je u planu da se forum održava svake godine. Takođe, planira se formiranje projekta srpsko-ruskog omladinskog saveta, koji bi koordinirao i pomagao saradnju omladina između dve zemlje. Na taj način daje se podrška strateškoj saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije koju predstavljaju Aleksandar Vučić i Vladimir Vladimirovič Putin, pa slobodno možemo reći da je saradnja najbolja u istoriji odnosa između naše dve bratske zemlje.

    U Krasnodaru održan prvi Rusko-srpski omladinski forum: Prijateljstvo jače nego ikad

    Foto: privatna arhiva

     

     

    U planu su razmene informacija o ekonomskim i investicionim potencijalima Krasnodara i Beograda za moguću realizaciju bilateralnih projekata u oblasti ekonomije, turizma, obrazovanja, sporta i omladinske politike, uspostavljanje partnerstva između turističkih organizacija, organizacija Dana Beograda u Krasnodaru.

    Takođe, 09.09. 2021. godine u Ruskom domu održana je međunarodna konferencija ”Telekonferencija Vladivostok - Beograd” u okviru istočnog ekonomskog foruma 2021. i Dalekoistočnog foruma Inicijative omladine “Andreevski Gorodok” koji se održava u Vladivostoku od 05. – 15. septembra. Ispred Centra za srpsko-rusku saradnju, konferencji su prisustvovali zamenik rukovodioca Centra, Nevena Ergić, Mihailo Petrović i Aleksandar Fira.

    U Krasnodaru održan prvi Rusko-srpski omladinski forum: Prijateljstvo jače nego ikad

    Foto: privatna arhiva

     


    Ove godine na Forumu su učestvovali: Rukovodilac Rossotrudničestva Evgenij PRIMAKOV, Rukovodstvo Vladivostočke eparhije, guverner Primorske teritorije OLEG KOŽEMЯKO, guverner Transbajkalske teritorije Aleksandar OSIPOV, Zamenik sekretara Javne komore Ruske Federacije, predsednik Koordinacionog saveta pri Javnoj komori Ruske Federacije za nacionalne projekte Aleksandar GALUŠKA, ruski novinari, poznate TV ličnosti, doktori istorijskih nauka, akademici Ruske akademije nauka, profesori vodećih ruskih univerziteta. U srdačnom razgovoru izneti su dosadašnji i definisani novi pravci saradnje. 

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading