U ovoj srpskoj banji jedna grupa pacijenata nalazi spas: Kupaju se u bisernoj kadi!
Foto: RINA

Podneblje na obroncima planine Rudnik već decenijama unazad pokazalo se kao izuzetno delotvorno za obolele, zbog specifične ruže vetrova i zbog toga u Atomskoj banji spas traži sve veći broj ljudi obolelih od MS-a.


"Osnovni princip rehabilitacije počiva na blagotvornom dejstvu termomineralne vode temperature vode je 29°. Preporučuje se kupanje dva puta dnevno po 20 minuta sa razmakom od minimum 6 sati. Pacijenti se kupaju u kadama sa hidromasažom, bisernoj kadi, običnim kadama I terapijskim bazenima sa termomineralnom vodom. Pored hidroterapije značajno je sprovoditi I fizikalnu terapiju poput kinezi vežbi I pulsnog magnetnog polja, kao i manuelnu masažu koja je takođe indikovana u rehabilitaciji obolelih od skleroze multipleks", kaže Nenad Mladenović.


Za 12 godina rada, Atomska banja izgradila je i proširila smeštajne kapacitete i opremila se najmodernijim i najsavremenijim dijagnostičkim aparatima koji su neohodni u fizikalnoj terapiji.


U svetu od MS-a boluje više od 2,8 milona ljudi, a u Srbiji, iako ne postoje zvanični podaci, po nezvaničnim istraživanjima taj broj prelazi 9.000 obolelih. Tačan uzrok multipleskleroze još uvek nije poznat. Smatra se da je u pitanju autoimuna bolest kod koje imuni sistem tela napada sopstvena tkiva. Kada je u pitanju bolest kao što je multipleskleroza simptomi variraju i zavise od samog oštećenja nerava koji su pogođeni, što prilikom dijagnostikovanja vrlo često može da zavara i pacijente i lekare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dzjordzje

30.05.2021 20:36

Sestricina mi bila na rehabilitaciju u atomsko banji, obezbedzjenje, sobarice, kuvari, maseri, konobari, sestre na recepciji doktori svi su ljubazni zelim im povećanje zarade, ja da sam tajkun kupio bi celu banju,