GREŠKA KOJU ĐOKOVIĆ ŽELI DA ZABORAVI Novak je obukao poseban dres, a ono što mu se zbog njega desilo nije mogao ni da sanja (FOTO)
Foto: AP/AP/Darko Vojinović

Novak Đoković samo jednom igrao je na turniru u Eštorilu (Portugal) i tada mu je ceo stadion zviždao zbog jednog detalja.

Takmičenje u Portugalu održava se ove nedelje (od 3. do 9. aprila), a teniski novinar Bastijen Fašan prisetio se kako je sve izgledalo 2007. godine na takmičenju koje je Srbin tada osvojio. Haos je napravio dres Benfike.

Novak je u nedelju, pred početak turnira otišao na meč Benfike i Sporinga i sutradan mu je predsednik Benfike poslao dres sa natpisom "Đoković" i brojem 4. Ono što tada srpski teniser nije znao, jeste da svi u Eštorilu navijaju za Sporting, ne za Benfiku.

 

 

Posle pobede protiv Igora Andreeva (Rusija) u prvom kolu Novak je obukao dres Benfike i onda je ceo stadion počeo da mu zviždi, bio je potpuno zbunjen u tom trenutku, očekivao je drugačiju reakciju...

NOVAK "ŠLJAKA" PUNOM PAROM Đoković ne želi mu se ponovo prošla godina, a evo sa kim je sada trenirao (VIDEO)

Organizatori turnira su mu potom sve objasnili i izvinili su mu se. Novak je u finalu pobedio Rišara Gaskea, pre podizanja pehara bacio je svoju majicu u publiku, pa je za ceremoniju iz torbe izvukao dres Srbije.

Gaske ga je tom prilikom ispolivao šampanjcem, a ljudi iz Benfike mu to nisu zaboravili. Tako je 2011. godine, kada je postao prvi teniser sveta, predsednik portugalskog kluba ponovo poslao Novaku dres, samo što je ovog puta umesto broja 4 pozadi stajao broj 1. Samo jednom je tamo igrao, ali dovoljno da zauvek pamti te detalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading