BODRI SRBE, LJUBI HRVATICU, ČASOVE TENISA TRAŽI OD FEDERERA! Ko je Mateo Beretini, naredni Đokovićev protivnik na US openu?
EPA

 

Italijan već nekoliko godina privlači pažnju svojim partijama, a sada će po prvi put igrati finale nekog grend slem turnira. Pojavio se pa gotovo niotkuda, a partijama u 2021. godini najavio je da bi mogao da bude deo novijih generacija na Turu.

Mi ćemo se potruditi da vas malo bolje upoznamo sa Italijanom, odnosno da vam prestavimo ko je on ustvari.

Rastužio Srbina u Budimpešti, debi na mastersu tek sa 21 godinom

BODRI SRBE, LJUBI HRVATICU, ČASOVE TENISA TRAŽI OD FEDERERA! Ko je Mateo Beretini, naredni Đokovićev protivnik na US openu?

EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL

 

Mateo Beretini rođen je 12. aprila 1996. godine u Rimu. Otac Italijan, a majka Brazilka, upravo zbog toga Mateo ne ostavlja utisak "pravog Italijana". Kao mali bavio se plivanjem i fudbalom, ali je ljubav prema tenisu na kraju pobedila i pretvorila ga u odličnog tenisera.

Jako je zanimljivo da je Beretini tek sa 21 godinom debitovao na nekom od masters turnira. Bilo je to u Rimu gde je dobio specijalnu pozivnicu kao domaći igrač i već tada najavio da bi mogao da napravi ozbiljnu karijeru.

Godinu dana kasnije usledila je i prva titula u Gaštadu, a godinu dana kasnije stigla je i još jedna. Ovog puta u Budimpešti gde je savladao našeg Filipa Krajinovića u finalu. Slobodno se može reći da mu je 2019. bila i najbolja godina u karijeri. Posle Mađarske, uspeo je da pokori i Nemačku gde je osvojio turnir u Štutgartu.

Trofejna sala se dodatno napunila ove godine u Beogradu kada je Beretini došao do četvrte titule u karijeri. Nakon toga izgubio je u finalu Madrida od Aleksandra Zvereva, a na Rolan Garosu je postao prvi Italijan koji je prošao prve četiri runde sva četiri grend slema. 

Rodžere, koliko naplaćuješ časove?

BODRI SRBE, LJUBI HRVATICU, ČASOVE TENISA TRAŽI OD FEDERERA! Ko je Mateo Beretini, naredni Đokovićev protivnik na US openu?

EPA/Caroline Blumberg

 

Mnogi su pričali o njegovoj rečenici koju je izgovorio nakon duela sa Rodžerom Federerom na Vimbldonu. Nakon što ga je Švajcarac pobedio, Mateo ga je pitao:

- Hvala na lekciji tenisa, koliko sam dužan za ovo?

Iste godine plasirao se u prvo polufinale nekon grend slema i to na US openu. To je bilo dovoljno da se nađe na osmom mestu ATP liste, što mu je do sada najveći uspeh. Sigurno da će nakon ovogodišnjeg Vimbldona dodatno napredovati.

Što se tiče dubl konkurenciji tu je nešto uspešniji sa pet titula.

U ljubavi sa Hrvaticom

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajla Tomljanovic (@ajlatom)

Mateo ne voli mnogo da priča o svom privatnom životu. Svi znaju da je u srećnoj vezi sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović, takođe teniserkom.

- Ajla i ja smo sasvim običan par. Volimo dobre filmove i pse - rekao je jednom prilikom Beretini.

Od ostalih zanimljivosti izdvaja se Mateova opsednutost pastom.

Bodri Srbe u ljubičastom
 

BODRI SRBE, LJUBI HRVATICU, ČASOVE TENISA TRAŽI OD FEDERERA! Ko je Mateo Beretini, naredni Đokovićev protivnik na US openu?

EPA

 

Pored tenisa velika strast mu je fudbal. Iako je rođen u Rimu, očigledno da je poreklo njegovog dede (koji je iz Firence) povukla Matea ka Fiorentini čiji je veliki navijač.

Srpski reprezentativci Nikola Milenković i Dušan Vlahović tako imaju još jednog poznatog navijača koji je uvek uz "ljubičaste" kad god mu to vreme dozvoli.

Što se tiče njegovih dosadašnjih okršaja sa Novakom, ovo će mu biti tek treći duel sa Srbinom. Prvi put sastali su se na Završnom mastersu 2019. godine kada je Novak slavio sa 2:0 bez mnogo muke. Drugi i poslednji dvoboj desio se na ovogodišnjem Rolan Garosu u četvrtfinalu kada je Nole slavio sa 3:1.

Videćemo kakav će biti skor nakon finala u nedelju, a svi se nadamo da će Đoković sačuvati stopostotan učinak.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading