SRBIJA KREĆE U POHOD NA INDIJU Selektori saopštili spiskove reprezentativki i reprezentativaca za šahovsku Olimpijadu u Čenaju (VIDEO)
Alo.rs/Dejan Briza

Na konferenciji koju je organizovao Šahovski savez Srbije ovog utorka, selektorka ženske reprezentacije Irina Čoluškina i selektor muške selekcije Srbije Miodrag Perunović saopštili su spiskove reprezentativki i reprezentativaca za predstojeću šahovsku Olimpijadu koja se održava u Čenaju u Indiji od 28. jula do 10. avgusta.

Selektorka Srbije, velemajstor Irina Čoluškina istakla je da je ovo najjači sastav naše zemlje i još jednom se zahvalila Šahovskom savezu Srbije na pomoći i podršci.

Alo.rs/Dejan Briza

 

Sastav kod dama:

Teodora Injac,

Tijana Blagojević,

Jovana Erić,

Adela Velikić,

Marina Gajčin.

- Ovo je trenutno najjači sastav koji imamo. Do odlaska u Indiju čekaju nas pripreme, koje su mnogo važne. Nikada se neću umoriti od reči hvale za Šahovski savez Srbije koji nam je velika podrška i to želim da učinim i ovog puta. Još jednom im neizmerno hvala, a mi ćemo se potruditi da opravdamo očekivanja - kratko je rekla Čoluškina.

Dok u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja u muškoj se možda izdvaja jedno. Selektor Perunović dvoumio se oko petog člana ekipe, pa je između Miloša Perunovića, Bobana Bogosavljevića i Luke Budisavljevića odlučio da ne menja tim koji pobeđuje i poziv uputio Perunoviću.

Alo.rs/Dejan Briza

 

Sastav kod muškaraca:

Aleksandar Inđić,

Velimir Ivić,

Robert Markuš, 

Ivan Ivanišević,

Miloš Perunović.

- Posle istorijskog uspeha naše muške selekcije na prvenstvu Evrope gde smo izborili plasman od šestog do osmog mesta, došlo je vreme za Olimpijadu. Sastav nije saopšten prema tablama. Imao sam najveću dilemu za petog šahistu, a između Luke Budisavljevića, Miloš Perunović i Boban Bogosavljević, odlučio sam se za Perunovića jer sam se vodio time da se ekipa koja dobija ne menja. Prethodna ekipa ostvarila je istorijski uspeh i opredelio sam se za ovakav sastav - objasnio je selektor Perunović.

Potpredsednik ŠSS Marijan Stričević objasnio je zašto je Indija dobila domaćinstvo Olimpijade i poželeo sreću našim šahistima i šahistkinjama na najvećem šahovskom događaju.

Alo.rs/Dejan Briza

 

- Šahovski savez Srbije kao i uvek u poslednjih godinu i po dana jako ozbiljno prilazi temi svih reprezentativnih takmičenja, bilo da je u pitanju muška ili ženska selekcija. Ove godine zbog svetske političke situacije Olimpijada je premeštena iz Rusije u Indiju. Mi ćemo našim reprezentativcima obezbediti sve što im je potrebno za dobre pripreme i u nama uvek imaju podršku. Želimo im sve najbolje na jednom ovakvom događaju - rekao je Stričević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading