STARTOVALA MILLENNIUM TEAM PRVA LIGA SRBIJE Kod žena derbi pripao Sirmiumu, kod muškaraca šampion remizirao sa autsajderom
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Svakog dana igraće se po jedno kolo od 16 časova, osim 11. septembra kada se igra jedino duplo kolo kada će mečevi počinjati u 10 i 17 časova.

Pogledajmo najpre kako su igrali muške ekipe u prvom kolu:

1. VŠK 2005 - Valjevo - SLOVEN - Ruma 2 : 4

2. MLADOST - Lučani - POLITIKA - Beograd 2½ : 3½

3. ITAKA - Beograd - JELICA PEP - Goračići 3 : 3

4. VLADIMIRCI - Vladimirci - NAFTAGAS - Elemir 3½ : 2½

5. NOVOSADSKI ŠK - N.Sad - SPARTAK - Subotica 3½ : 2½

6. RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac - JUGOVIĆ - Kać ½ : 5½

U prvom kolu viđene su borbene partije i dogodila su se prvorazredna iznenađenja. U prvom meču VŠK 2005 se suprotstavio Slovenu bez Gorana N. Todorovića. U startu ekipa iz Rume je povela. Posle remija na prvoj, trećoj, petoj i šestoj tabli, Marković se borio da učini nešto protiv Ivaniševića, ali je on od starta nametnuo svoju igru i pobedio Markovića, kojom je doneo još ubedljiviju pobedu.

Mladost Lučani su tesno nadigrani od novog prvoligaša. Dojučerašnji njihov igrač Budisavljević, doneo je trijumf ekipi Politike pobedom nad Lukom Draškovićem.

Za najveće iznenađenje pobrinula se ekipa Itake. Oni su odigrali nerešeno sa aktuelnim šampionima, ekipom Jelice PEP. Ne opravdava Jelicu ni izostanak najboljeg igrača Ivića. Verovatno je šok nastupio kad je pionir Jovan Kisić kao crni remizirao sa velemajstorom Milanom Zajićem.

Vladimirci su tesno pobedili ekipu Naftagasa. Rahmanov je pobedio Bernadskija, uzvratio je Miloje Ratković pobedivši Miloša Perunovića, Damljanović i Milovan Ratković su remizirali, Nikoleđaa Nestorović izgubio od Mihajla Stojanovića, a onda je na 5. tabli BrankoTadić dobio Pavla Dimića, a Danilo Milanović Predraga Bodirogu.

Pobedu NŠK-u protiv Spartaka doneo je stranac Sanal Vahap trijumfom protiv Novaka Čabarkape.

Jugović je više nego ubedljivo savladao Radnički iz Kragujevca koji je nastupio sa dva igrača manje. Braća Radović su zaraženi Covid-19 i najverovatnije neće biti u stanju da se pridruže ekipi do kraja, što će biti veliki hendikep.

Kod žena takođe je odigrano prvo kolo:

1. VIDIKOVAC Beograd - DŠK OSNOVAC - Niš 0 : 4

2. JELICA PEP Goračići - RAD Beograd 2½ : 1½

3. KARAĐORĐE Topola - JUGOVIĆ Kać 2 : 2

4. BAS Beograd - SIRMIUM Sremska Mitrovica 1½ : 2½

5. CRVENA ZVEZDA Beograd - ZLATAR Nova Varoš 3 : 1

DŠK Osnovac je očekivano pobedio maksimalnim rezultatom ekipu Vidikovca. Nisu imale milosti Teodora Injac i njene saigračice.

Jelica PEP je tesno savladala ekipu Rada. Bilo je zanimljivo videti sestre Rakić u različitim ekipama. Ipak nisu igrale jedna protiv druge. Trijumf su donele Sandra Đukić i sve bolja Milena Vujčić.

Karađorđe, novi prvoligaš je remizirao sa Jugovićem. Donekle i očekivan rezultat, jer su sve četiri table bile izjednačene.

Ekipe BAS i Sirmium su odigrale ženski derbi. Slavila je ekipa Sirmiuma. Pobedu su ekipi donele pojedinačne pobede Jovane Erić protiv povratnice na domaću scenu Anđelije Stojanović i Marina Gajčin protiv iskusne Ane Benderać.

U meču između Crvene zvezde i Zlatara viđena je takođe velika borba. Ipak prve tri table Zvezde su zaista impresivne i treba im se odupreti i u narednim mečevima.

U drugom kolu muški derbi je sigurno duel između ekipa Jelice PEP i Vladimiraca i DŠK Osnovac i Jelica PEP, kao i Sirmium – Crvena zvezda. Radujemo se novim mečevima i navijamo da oni budu zanimljivi i što kvalitetniji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading