DUŠAN NIJE IMAO PARA ZA TRENINGE Zato je postao najbolji na svetu, a sad mu se smeši olimpijsko zlato (FOTO, VIDEO)
AP Photo/Jeff Roberson

Oni su godinama najbolja ekipa planete, a on je igrač kome se dive svi rivali.

Nema medalje i trofeja koji Dušan Domović Bulut nije osvojio, naravno osim olimpijskog zlata, ali samo zato što basket 3 na 3 do OI u Tokiju nije bio na programu Igara.

Sada se njemu, Dejanu Majstoroviću, Aleksandru Ratkovu i Mihajlu Vasiću pruža prilika da upotpune kolekciju.

- Danas je veliki dan. Dan za koji sam mislio da nikada neću dočekati. Zajedno sa mojim reprezentativnim kolegama i koleginicama kročim rame uz rame, ali i sa najvećim sportistima planete. Sada smo i mi među njima. Kakva čast - oglasio se iz Tokija ubrzo po otvaranju Igara Dušan.

 

 

Isto veče FIBA je pred start Olimpijskog turnira u basketu objavila listu deset najboljih poteza svih vremena.

Naravno, na prvom mestu našao se najbolji basketaš planete, Novosađanin Dušan Domović Bulut.

Srbin je Španca Rodriga de la Fuentea na neki način ponizio proturivši mu loptu kroz noge prilikom driblinga, što je rivalu teško palo, pa je na sve načine pokušao da spreči Dušana da da koš vukući ga s leđa, ali mu nije uspelo.

 

 

Oktobra 2020. autori sajta Igara su sa njim radili intervju, a sada su sve podsetili na njega.

Dušan je govorio o odrastanju na ulicama Novog Sada, na Limanu, koje su ga učinile onim što je danas.

- Odrastanje je bilo teško za mene, ali i zabavno jer možeš da radiš mnogo toga i prođeš nekažnjeno u vreme kada se Jugoslavija raspadala. Sve je bilo dobro jer sam imao puno drugara. U svakom bloku je bio teren za košarku, a ti tereni su bili pravljeni za druženje. Obično bi smo igrali košarku, nekada i žmurke, fudbal... Družili smo se i zabavljali, bilo je to normalno detinjstvo - istakao je Bulut.

U šestom razredu osnovne škole znao je da želi da postane profesionalni košarkaš. Tada se i preselio sa jednog kraja Limana na drugi i promenio školu u kojoj je počeo da igra košarku.

- Kliknulo mi je u glavi da hoću da budem košarkaš. A tada sam kao i svaki drugi dečak samo želeo da igram u NBA ligi i zbog toga sam se posvetio košarci.

Roditelji nisu imali para da mu plaćaju treninge, pa je tokom leta igrao košarku napolju.

Kada bi zahladilo skupili bi nekako pare za igranje u dvorani, da se ne bi smrzavao, ali je već tada bilo jasno da ga basket više zanima.

- Uvek je bilo lepše napolju sa drugarima, pa sam često namerno propuštao košarkaške treninge da bih igrao tri na tri napolju. Mislim da sam se zato razvio u basketu više, jer je mnogo zabavniji i pruža ti slobodu. Nisam imao probleme sa treninzima, samo sam zgrabio loptu i bacao na koš.

Autori su ga podsetili da sa Srbijom nikada do sada nije izgubio meč u Japanu.

- Kada sam čuo da su Olimpijske igre u Tokiju bio sam u fazonu "idemo tamo". Za mene je Japan sjajna zemlja, totalno drugačija od svih u kojima smo bili, od hrane, preko kulture, uvek je zabavno. Nadam se da smo poneli sa nama "magiju" i da ćemo vratiti zlatnu medalju tamo gde pripada, u zemlju košarke.

Srpski basketaši su turnir otvorili sa dve pobede, protiv Kine (22:13) i Holandije (16:15) i već im se smeši polufinale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading