PRAZNIK KOŠARKE U "ČAIRU" Partizan i Zvezda u borbi za finale Kupa Radivoja Koraća, ulog je "Žućkova levica"
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Za razliku od nekih ranijih izdanja kada su Partizan i Crvena zvezda o pobedniku Kupa Radivoja Koraća odlučivali u finalu, ovaj put će se "večiti" rivali susresti već u polufinalu! 

Partizan je u četvrtfinalu očekivano nadigrao Spartak iz Subotice rezultatom 91:69. 

Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Borcem iz Čačka 89:64, pa ćemo tako ponovo imati priliku da uživamo u košarkaškom spektaklu dva gradska rivala. 

PRAZNIK KOŠARKE U

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U ovoj sezoni, za sada, gledali smo tri "večita" derbija i crveno-beli vode sa 2:1. Najpre je prvi duel gradskih rivala u ovoj sezoni odigran u ABA ligi, a Zvezda ga je prilično lako dobila sa 90:74. Potom je tim Duška Ivanovića pobedio i u prvom evroligaškom derbiju u istoriji sa 76:73, trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama, a domaćin je bio Partizan u "Štark areni".

CRNO-BELI NA SKENERU Partizan bio u velikom problemu, a sada je Top 8 realnost

Konačno je Partizan uspeo da odgovori i revanšira se "delijama" i to pred njihovim navijačima u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 78:79. 

Crno-beli u sjajnom raspoloženju dočekuju četvrti derbi susret u sezoni 2022/2023. Upisali su i četvrtu pobedu u nizu u Evroligi pobedom nad Bajernom u Minhenu sa 82:71. A pre toga, padali su u gostima Žalgiris, onda kod kuće Asvel i konačno Zvezda u "Pioniru".  

Partizan se sa 13 pobeda i 11 poraza održava na šestom mestu i deo je grupe od četiri tima na ivici plej-ofa.

Posle pauze za Kup Radivoja Koraća, Partizan dočekuje Fenerbahče 23. februara. Tako ima priliku da nastavi sjajnu seriju pobeda u Evroligi i upiše i peti uzastopni trijumf. 

Na drugoj strani, Crvena zvezda je konačno prekinula loš niz u Evroligi i zabeležila veliki trijumf protiv Makabija i to u Tel Avivu sa 89:86. 

Pre toga, Zvezda je upisala četiri uzastopna poraza. Oba na turneji po Italiji od Milana i Virtusa, zatim od Žalgirisa u Kaunasu i od Partizana kod kuće. 

Crveno-beli su na 13. poziciji sa skorom 11:13, baš kao i Virtus, tako da i dalje imaju kakve takve šanse da se plasiraju među osam najboljih u Evroligi. 

Branilac trofeja je Crvena zvezda, koja je prošle godine u finalu pobedila Partizan sa 85:68. 

Za nijansu, možda po trenutnom broju uzastopnih pobeda u Evroligi, prednost ide crno-belima, ali, Zvezda je u Tel Avivu pobedila velikog rivala, koji teško gudi u prestonici Izraela. 

Nema sumnje, očekuje nas velika bitka u borbi za "Žućkovu" levicu! Niški "Čair" biće poprište praznika srpske košarke! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading