CRNO-BELI NA SKENERU Partizan bio u velikom problemu, a sada je Top 8 realnost
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaši Partizana su Evroligu počeli sa tri uzastopna poraza, a sada su uhvatili zalet kao jedna od najboljih ekipa Evrolige poslednjih nekoliko meseci.

Statistički gledano, najbolji su napad Evrolige dok su u defanzivi i dalje na dnu, ali su se značajno podigli i to se po rezultatima i te kako vidi, kaže njihov novinar. 

-Ponekad vam je potreban šamar da biste se probudili i shvatili da neke stvari morate da radite drugačije - počinje priču Oracio Kauči.

Partizan se posle dugo vremena vratio u Evroligu i na klupi sedi živa legenda Željko Obradović i na prvih 13 odigranih utakmica u sezoni 2022/23, pobedio je tek četiri. Dva teška poraza od Crvene zvezde i Asvela uzdrmali su ekipu i naljutili trenera Obradovića koji je shvatio da stvari moraju da se menjaju.

Ipak, najmlađi tim Evrolige igra takmičenje prvi put, pa su oscilacije i normalne, ali su očekivanja izuzetno velika pogotovo u klubu kao što je Partizan. U 13. kolu je Partizan na 100 psoeda primao 121,9 poena odnosno 87,3 po meču što je delovalo zabrinjavajuće.

Napad je radio odličan posao i na 100 poseda davao 119 poena pri čemu je bio treći najbolji u Evroligi, a onda kreću pozitivne promene i početak serije. Slavni srpski klub se vratio u plej-of trku, pa sada ima 13 pobeda i 11 poraza.

CRNO-BELI NA SKENERU Partizan bio u velikom problemu, a sada je Top 8 realnost

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

VELIKA ČAST ZA KOŠARKAŠE PARTIZANA Evroliga nominovala Smailagića i Madara

Napad je ostao na elitnom nivou, imaju najbolji šut za tri poena (42%) i najbolji šut iz igre (51%) uz najbolji ofanzivni rejting Evrolige, 123,5 poena na 100 poseda, dok su primali tek 76,9 poena odnosno 112,8 na 100 poseda.

Dakle, ofanzivni rejting najbolji u Evroligi, a defanzivni rejting peti najbolji.

Partizan se i dalje muči na skoku i imaju najmanje skokova u Evroligi, ali su na perimetru daleko najozbiljniji odakle i kreće njihova odlična odbrana.

Dante Egzum, Džejms Naneli i Kevin Panter su ključni delovi Partizanove igre na obe strane, ali Zek Ledej mora da se spomene u tim konverzacijama jer je njegova dobra igra bila od jako velikog značaja.

CRNO-BELI NA SKENERU Partizan bio u velikom problemu, a sada je Top 8 realnost

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dante je, ipak, glavna figura igre Partizana. Australijanac je svojevremeno bio peti pik na NBA draftu, u Barseloni delovao nesnađeno i sada je u sistemu Željka Obradovića fantastičan.

Na poslednjih 11 utakmica, Egzum ima 14,7 poena uz oko 40 odsto šuta za tri poena koji je manje-više na tom nivou čitave sezone.

On je glavni plejmejker, a pomoć su mu Aleksa Avramović i Jam Madar.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading