NAZIRU SE BOLJI DANI ZA EVROPSKU KOŠARKU FIBA veruje u dogovor sa Bodirogom
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Dugo vremena je evropska košarka u ozbiljnom problemu. Sukob na relaciji ULEB - FIBA je eskalirao, a rešenje problema se nije naziralo. Ipak, dolaskom Dejana Bodiroge na čelo Evrolige prvi korak bi mogao biti načinjen. Predsednik FIBA, Turgaj Demiral, veruje da je dogovor moguć.

- Bodiroga je predsednik Evrolige i imaju još privremenog. Čestitao sam Dejanu, bio je sa nama četiri godine, kao potpredsednik KSS-a bio je deo Borda Fiba Evropa i predsednik komisije za takmičenja. On je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Mi ćemo se definitivno sresti uskoro. Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i on prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost.

Najveći problem svakako predstavljaju kalendari. Često se obaveze u oba takmičenja poklapaju, što dovodi do brojnih povreda i nerealnih rezultata. Turčin ističe da će porazgovarati sa novim menadžmentom.

- Svi znamo kakva je situacija u fudbalu, oni igraju tokom sezone i sve zvezde svake zemlje igraju za reprezentacije. U košarci je drugačije. Ne samo zbog NBA, već i zbog problema sa EKA. Svi bi navijači voleli da treneri pozivaju sve njih i da oni mogu da igraju. Sa novim menadžmentom Evrolige može da bude razgovora i nadamo se da će biti dogovora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading