FIBA SE OGLASILA Velika čast za Srbiju i Sonju Vasić
Foto: Marko Metlaš/Alo!

FIBA je odala veliku čast Sonji Vasić. Srpska heroina je po završetku Olimpijskih igara u Tokiju okončala blistavu karijeru, a sutra će voditi žreb za kvalifikacione turnire za Svetski kup košarkašica 2022. godine, saopštila je FIBA.Žrebanje će početi u 11.30 po srednjeevropskom vremenu u Ženevi.

Reprezentacije koje će učestvovati na četiri kvalifikaciona turnira su SAD, Australija, Kanada Francuska (prvi šešir), Belgija, Kina, Japan, Srbija (drugi šešir), Belorusija, Rusija, Brazil, Nigerija (treći šešir), Portoriko, Koreja, Bosna i Hercegovina i Mali (četvrti šešir).

Dva kvalifikaciona turnira održaće se u Beogradu (Srbija), a po jedan u Osaki (Japan) i Vašingtonu (SAD). Po tri ekipe sa svakog turnira plasiraće se na Svetski kup u Sidneju. Domaćin Australija i olimpijski šampion SAD automatski se se kvalifikovali za Mundobasket. Kvalifikacioni turniri održaće se od 10. do 13. februara, dok je Mundobasket na kome će učestvovati 12 ekipa, na programu od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading