POZNATI PEVAČ VELIKI NAVIJAČ CRVENO-BELIH Miroslav Ilić otkrio kako je Stoičkov zamalo prešao u Crvenu zvezdu
Foto: Dejan Briza

Na pitanje da li je stavrno hteo da dovede Stoičkova u Zvezdu, "slavuj iz Mrčajevaca" se nasmejao.

- Nisam ga dovodio. Bila mi je želja da on igra u Zvezdi. Bila je 1989. kada je na mom koncertu u Sofiji jedan dečko hteo da me upozna. Bio je to najperspektivniji bugarski fudbaler a sutradan je baš bila utakmica na koju me je pozvao. Pošto ceo život pratim i volim fudbal, odmah sam rekao: 

-Au, al' je ovo dobar igrač - priča Ilić i nastavlja: 

STIŽE GOROSTAS IZ GAMBIJE Zvezda pronašla napadača u Superligi?

Seo sam u automobil, otišao u Niš po mog druga Vitka da zajedno dođdemo u Bugarsku i gledamo Stoičkova. Posle toga dođem u Zvezdu kod Džaje i Cveleta i kažem im: Ima jedno dete u Sofiji, igra strašno. On je čudo.

U međuvremenu pao Živkov, Bugarska se otvara. Nije došao u Zvezdu. Ali ostali smo ja i Hristo drugari. Naravno. On je devedesetih godina želeo da se pobratimimo. Zvanično. A 1994, igra se četvrtfinale Kupa šampiona, on je već u Barseloni bog. Zove ženu i mene na četvrtfinale Kupa šampiona Barselona-PSV. Obilazimo supruga i ja Barselonu dva dana, a treći dan dolazimo na stadion Nou Kamp koji je krcat. Stoičkov izlazi iz tunela, i kreće da trči preko celog igrališta, mi smo bili u prvom redu, preskače ogradu sa reklamama i mi se izgrlismo. A na stadionu 120.000 Spanaca koji sigurno misle: Ko je onaj da ga Hristo toliko ljubi?, ha-ha-ha - otkrio je pevač. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading