VRŠILI PRITISAK NA ANTIĆA Legendarni reprezentativac otkrio kako su pokušavali da ga izbace iz nacionalnog tima
EPA/MARCUS BRANDT

- Imam ogromno poštovanje, on je mene zadužio još jednim detaljem. To da ću početi utakmicu protiv Litvanije već se polako šuškalo, a onda se javilo tadašnje rukovodstvo uključujući i trenera jednog od naša dva najveća kluba. Stigli su u Kovilovo da ubede Antića da bi njihov igrač trebalo da počne utakmicu zbog nastupa za Premijer ligu - reao je Jovanović u podkastu "Alesto".

IMAMO MITROVIĆA KAO TOPALOVIĆA Piksi napravio šou na konferenciji

Nastavio je u istom ritmu.

- Ja neću govoriti ime tog mog kolege koji je danas jedan od mojih najboljih prijatelja, divan momak. On nema apsolutno ništa sa tom situacijom, bio je objekat oko koga se priča vrtela. E, Antić je tu ostao čvrst. Rekao je da reprezentacija treba da bude sačinjena od igrača u najboljoj formi i da ne može da se igra sa svojim pedigreom, a normalno ni sa činjenicom da ignorišem nešto što smo ovde video svi. Nisam siguran koliko bi selektora u takvoj situaciji reagovalo tako čvrsto, mislim da bi mnogi popustili. Ja sam tek tada shvatio šta je obrazac i model ponašanja bio decenijama ovde u Srbiji.

Jovanović tvrdi da se Antiću na kraju sve vratilo.

- I Antiću se, bar kada su te kvalifikacije u pitanju, vratila 'kosmička pravda', vratilo mu se što nije pristao na pritisak i na igre tog karaktera. Zato sam ja njemu zahvalan, što mi je pošteno dao šansu. Trudio sam se i imao neverovatan motiv da mu vratim, da ga uverim da je bio u pravu. To je najveći poklon i benefit tog odnosa i tog perioda - ispričao je Milan Jovanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading