MAKEDONCI SE NEĆE TEK TAKO PREDATI! Selektor se ne plaši Italije: Nismo slučajno stiglo dovde!
EPA-EFE/NAKE BATEV

 

Žrebom u Cirihu odlučeno je da reprezentacija Severne Makedonije u polufinalu Grupe C baraža za Svetsko prvensto u Kataru 2022. godine igra protiv Italije na gostujućem terenu. Drugi polufinalni par čine Portugal i Turska.

OPŠTE RASULO U PORTUGALU! Sve je počelo od utakmice sa Srbijom!

GOL SRBINA O KOM PRIČA EVROPA! Naš reprezentativac postigao gol sa pola terena za pobedu u Bundesligi! (VIDEO)

- Prema rejtingu, Italija je favorit, ali na terenu ćemo se za ishod meča u velikoj meri pitati i mi. Pokazali smo u toku kvalifikacija da imamo kvalitet, kao i svi drugi učesnici baraža i potrudićemo se da to potvrdimo - rekao je Milevski za sajt Fudbalske federacije Makedonije.

MAKEDONCI SE NEĆE TEK TAKO PREDATI! Selektor se ne plaši Italije: Nismo slučajno stiglo dovde!

EPA/GEORGI LICOVSKI

 

On je podsetio da je Italija aktuelni evropski prvak i da u reprezentaciiji Severne Maekdonije imaju veliko poštovanje za protvnika i njihovog selektora Roberta Mančinija.

- U više navrata sam napomenuo da ga cenim kao selektora i kao trenera. Smatram da je najzaslužniji za evropsku titulu Italije. Svedoci smo jedne nove, moderne fudbalske Italije pod njegovim vođstvom, koja prevazilazi stereotipe bazirane samo na defanzivi - rekao je Milevski.

Prema njegovim rečima, Italijani igraju sasvim drugačiji fudbal i to otežava posao svim njihovim pritivnicima, među kojima su sada i makedonski fudbaleri, koji će morati da se prilagode tim izazovima.

MAKEDONCI SE NEĆE TEK TAKO PREDATI! Selektor se ne plaši Italije: Nismo slučajno stiglo dovde!

EPA-EFE/Robert Ghement

 

- Makedonija ima svoje kvalitete, nismo slučajno u baražu i potrudićemo se da budemo konkurentni i u ovom meču. Makedonija je pokazala da, bez razlike da li igra na svom ili gostujućem terenu, može da se suprotstavi svakom protivniku - naveo je Milevski.

- Razume se, nedostajaće nam podrška publike, ali tu okolnost ne možemo da promenimo. U današnjem fudbalu autsajdera ima samo na papiru. Sve ono što se dešava na terenu je sasvim druga priča - rekao je Milevski.

Utakmice baraža igraće se od 24. do 29. marta 2022. godine.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading