OPŠTE RASULO U PORTUGALU! Sve je počelo od utakmice sa Srbijom!
EPA

Od kako ih je fudbalska reprezentacija Srbije poslala u baraž i dovela u pitanje odlazak Portugalaca na Svetsko prvenstvo, stvari su u tamošnjem savezu krenule nizbrdo.

Da stvar bude gora, Portugal je u istom tom baražu izvukao Italiju, pa će na "čizmi", morati da traži odlazak na Mundijal što uopšte neće biti lako. Aktuelni šampion Evrope je svakako favorit u ovom duelu.

Međutim, ni tu nije kraj mukama jer se čini da su ljudi u FS Portugala pogubili sve konce. Tako su u subotu odlučili da ne odlože utakmicu Benfike i Belenenšeša pa je ekipa našeg Andrije Lukovića morala da igra sa osmoricom igrača na terenu.

OPŠTE RASULO U PORTUGALU! Sve je počelo od utakmice sa Srbijom!

EPA

 

- Žalim zbog onoga što se dogodilo. Ovo je crna stranica portugalskog fudbala - rekao je predsednik Benfike Rui Košta i dodao:

- Benfika je poštovala propise na isti način na koji je Beleneses bio primoran da igra. Nema svrhe pogrešno tumačiti ono što se dogodilo. Ministarstvo zdravlja i Liga nisu odložili utakmicu, to nije bila naša odgovornost.

Mnogi čelnici klubova su se oglasili i javno rekli šta misle o radu saveza.

OPŠTE RASULO U PORTUGALU! Sve je počelo od utakmice sa Srbijom!

EPA

 

- Uvek ima onih koji Portugaliju bacaju u Treći svet. Kakva bestidnost - napisao je Portov direktor komunijacija, Francisko Marges, na Tviteru.

Nakon toga oglasio se još jedan lisabonski klub, Sporting i to zvaničnim saopštenjem.

- Portugalski fudbal u celini danas je ozbiljno oštećen, kao i klubovi koji čine njegov deo i bore se samo na terenu. Ovo što se desilo ima ozbiljan uticaj na kredibilitet tekućeg prvenstva i institucije koje ga regulišu. Niko ne bi trebalo da ostane ravnodušan, jer tako portugalski fudbal nikada neće biti shvaćen ozbiljno - navode iz Sportinga.

OPŠTE RASULO U PORTUGALU! Sve je počelo od utakmice sa Srbijom!

EPA-EFE/HUGO DELGADO

 

Nakon toga se oglasio i protivnik Crvene zvezde u borbi za proleće u Ligi Evrope, Braga.

- To što se dogodilo sve nas duboko sramoti. Dozvoliti da se utakmica odigra u ovim uslovima nije samo neodgovorno prema sportu, već je to pucanj u srce fudbala. Posle ove tužne predstave ostaje samo pitanje koliko će portugalskim donosiocima odluka trebati da reaguju na ovu sramotu - piše u saopštenju Brage.

Crni dani za portugalski fudbal...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading