GLAS IZ HRVATSKE Piksi je čudo, s njim je SRBIJA POBEDNIČKI TIM!
Tanjug

Ni dve nedelje posle veličanstvene pobede u Lisabonu i guranja Ronaldovog Portugala u pakao baraža (eto im Italijana da se kolju za katarsku vizu), plasman Srbije na Mondijal 2022. ne prestaje da zavređuje poštovanje.

GLAS IZ HRVATSKE Piksi je čudo, s njim je SRBIJA POBEDNIČKI TIM!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Prijateljstvo s Mondijala 1990.

Panadić je evocirao uspomene na SP 1990, na kojem je bio član Jugoslavije pod vođstvom Ivice Osima.

- Na Mondijalu nisam igrao, na klupi smo bili Šuker, Bokšić i ja. Od mlađih su igrali Jarni i Prosinečki. U reprezentaciji nije bilo nikakvih tenzija. Štaviše, moj prvi kontakt s Piksijem bio je upečatljiv. Kako sam bio među najmlađima, Piksi je došao do mene i rekao mi: „Mali, ako ti nešto treba, samo dođi do mene i javi se“. Bili smo prijatelji i niko nije gledao ko odakle dolazi. Sve je to bilo delo mudrog Osima.

Reči hvale stižu i iz Hrvatske, doduše više na račun selektora Dragana Stojkovića, koji je, kako kaže Andrej Panadić, njegov nekadašnji saigrač u plavom dresu Jugoslavije, doneo samouverenost reprezentaciji Srbije.

- Čim je došao, znao sam da im glavna snaga neće više biti samo kvalitet, to imaju, već samouverenost koja im je nedostajala. Kakav je bio kao igrač, Piksi je takav i kao trener. Čovek jednostavno prenosi pobedničku energiju - istakao je bivši hrvatski fudbaler, danas trener, u intervjuu za Indeks.

GLAS IZ HRVATSKE Piksi je čudo, s njim je SRBIJA POBEDNIČKI TIM!

AP/Armando Franca

 

Panadića i Stojkovića povezuje i Japan...

- Piksi je čudo. Kao igrač i kao čovek. Poslednji klub u mojoj karijeri bila je Nagoja, a on je tamo igrao nekoliko godina i ima status božanstva. Tamo ima svoju ulicu, Piksi street. Nekoliko kafića se tamo zove Piksi. Svaki put kad bi došao u Japan, zvao bi mene i Vastića na večeru. Kad bi došao na trening, običan trening, na tribinama bi bilo nekoliko hiljada ljudi samo da njega vide. Nikad neću zaboraviti ulazak u restoran. Ulazi on prvi, Ivica i ja iza njega. On s naočarima, onako šeretski, s onom svojom facom koju i danas ima. Nas dvojica totalno zbunjeni kad smo videli šta se događa. Svi su ustali i klanjaju mu se. Čudo jedno. Jedino je on s Nagojom osvojio prvenstvo (2010. godine kao trener). Samo on. Kao igrač bio je čudesan. Da ga povrede nisu uništile, siguran sam da bi dobio Zlatnu loptu. Ali sve je nadoknadio u Japanu. I igrački i finansijski - poručio je 52-godišnji trener kome je poslednji klub bio Rudar iz Velenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading