ISPISAO ISTORIJU, PA DAO OBEĆANJE NACIJI! Mirončikov: Osvojiću zlato za Srbiju na OI u Parizu!
BSS

 

Na krilima srpskih navijača išao je iz bitke u bitku, u četvrtfinalu gde je pobeda značila i osvajanje bronze salvadao je nezgodnog Kazahstanca, a zatim u borbi za plasman u finale nečasnom odlukom sudija ostao bez pobede i borbe za zlato.

Srbija je u beogradskoj Areni u 21. izdanju Svetskog šampionata za muškarce, koje se nakon 43 godine ponovo vratilo u našu prestonicu, osvajanjem bronze osvojila mnogo više od toga. Boks je ponovo počeo da diše punim plućima u našoj zemlji u kojoj je pre četiri decenije punio stadione i gde se tražila karta više.

BSS

 

Naša zlatna bronza, naš Vladimir, zajedno sa ostalih 11 kolega iz reprezentacije i selektorom Milanom Piperskim učinili su da nas ponovo njihove pobede bacaju u slavljenički trans, porazi da nas bole i bacaju u nokdaun.

- Ponosam sam, medalja za Srbiju je tu, od subote veče sijaće na mojim grudima za celu Srbiju. Želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Bronza je tu, proslavićemo je u srcu Arene. I nastavljamo dalje, sledeće godine je Evropsko prvenstvo gde ću svim snagama jurišati na pobednički presto. Cilj koji sam sebi zacrtao su Olimpijske igre u Parizu 2024, zlato oko vrata i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san, sve za Srbiju - rekao je Mirončikov.

BSS

 

Bronzana medalju na Svetskom prvenstvu u beogradskoj Areni Vladimiru će biti uručena u subotu 6. novembra nakon finalnog meča u kateogoriji do 80 kilograma.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading