majdanski krugovi 1
Foto: Printscreen/passport.rina.org

Ova pojava nije nova, već se beleži kao deo lokalnih legendi i priča koje se prenose s kolena na koleno. Neki meštani veruju da su ovi krugovi nastali kao rezultat igre vila tokom noći, dok drugi vide ovu pojavu kao energetske krugove.

,,Ja pamtim još kao dete da ti krugovi tu postoje i ima ih u čitavom selu. Meni je moja pokojna baba pričala da su tu kao vile igrale kolo gde su se stvorili krugovi tokom noći. To su priče koje su se prenosile sa kolena na koleno, e sad da li je to istina ne znamo. Ja sam gledao tokom noći, kao dete dežurao da li ću videti vile, ali ništa vidjao nisam. Medjutim, ono što je baš čudno krugova ima baš dosta, ponekad tu izrastu i pečurke baš u tom krugu.'' kazao je za RINU, Željko Marković žitelj sela Suvo Vrelo.

Meštanka Angelina Marković veruje da ovi krugovi predstavljaju nešto mistično i čudno, iako niko ne zna tačno kako nastaju ili šta predstavljaju.

,,Za nekoliko dana formiraće se pun krug, šta se tu dešava niko ne zna, to je priroda, sama po sebi. E sad da li je to neka jača sila to niko ne zna. Ja mislim da to nešto mistično i čudno verovatno postoji.'' priča ova meštanka. 

Milan Božović iz Kosjerića smatra da se ovi krugovi formiraju kao rezultat nekih energetskih polja koja deluju na travu i stvaraju ove neobične oblike. Ističe da ovi krugovi mogu imati različite efekte na ljude - nekome mogu pomoći, dok nekome mogu i odmoći.

Uprkos različitim teorijama, meštani su složni u jednom - niko tačno ne zna kako i zbog čega ovi misteriozni krugovi nastaju. Možda bi angažovanje stručnjaka moglo pomoći u razjašnjavanju ove zagonetke koja intrigira lokalno stanovništvo.

Kako izgleda ova pojava pogledajte u galeriji ispod: 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading