OTVORITE ČETVORO OČIJU Izbegnite razočaranje prilikom onlajn upoznavanja
Foto: Shutterstock

Nekima od nas, najveća noćna mora, a neki su pronašli svoju sreću na ovaj način, mudrim čitanjem skrivenih znakova.

Foto: Shutterstock

 

 

Jedna korisnica aplikacije za upoznavanje upozorila je da skrivene znakove da ste na pogrešnom putu.

 "Tinder sam do sada instalirala i deinstalirala čak tri puta, uz dva bezuspešna dejta i jedno dopisivanje koje ničemu konkretnom nije odvelo. Svajpujem levo, svajpujem desno, pokušam da učinim konverzaciju primamljivom, međutim – nikako mi nije išlo. Ali, ne želim da budem oštro protiv onlajn upoznavanja i tih aplikacija. One su deo budućnosti upoznavanja, na njima se mogu dogoditi i uspešne ljubavne priče, a i u doba globalne pandemije, zaista nije tako lako upoznati nekog novog. Zato sam se bacila u istraživanje toga kako na dejting aplikaciji unapred predvideti da li dopisivanje sa nekim ima potencijalnu budućnost ili ne".

Ako i vi do sada niste imali mnogo uspeha na Tinderu ili drugim onlajn aplikacijama za upoznavanje, saveti u nastavku teksta su prava stvar za vas. Odnosno, u pitanju su takozvane “crvene zastavice”, koje će vam ukazati na to da on ipak nije taj.

On više želi da se dopisujete nego da se vidite

Ako vas posle otprilike tri dana dopisivanja još uvek nije pozvao da se vidite, on nije osoba kakvu tražite. Tri dana svakodnevnog kuckanja i upoznavanja sasvim je dovoljno da načinite sledeći korak – upoznavanje, i otkrijete da li ćete zaista “kliknuti” i uživo. Ako dopisivanje traje predugo, a ne vodi ničemu, to može biti samo gubitak vremena za vas.

Na njegovom profilu postoje “uslovi” za to kakvu devojku traži

Uh, ovo je možda najveći promašaj u onlajn dejtingu. Ako na njegovom profilu piše da traži devojku koja je opuštena, ambiciozna, koja ne pravi dramu, ima smisao za humor ili nešto treće – on zapravo smatra za svoju privilegiju to da je on taj koji bira devojku, a ne taj koji će možda biti izabran a možda i ne. Ovo je nadobudno, besmisleno i govori o njegovoj površnosti. Treba vam neko ko zaista zna šta želi i šta ima da ponudi, a ne neko ko misli da će univerzum da skroji devojku samo po njegovoj meri.

Izbegava vaš poziv da se vidite

U redu je da sačekate da vas on prvi pozove da se vidite, ali je isto tako i sasvim okej i čak se*si da vi načinite prvi korak – ako to želite i osećate se kao da je to pravi korak. Ipak, ako se on povuče i počne da vas izbegava nakon što ste bili direktni i ne prihvati viđanje, možete jednostavno da stvar ostavite na tome – jer vam takav čovek nije potreban.

Ne pita pitanja o vama, priča samo o sebi

Ovo je neprivlačno i kada nekoga upozate uživo, a kamoli online. Kada je neko zaista zainteresovan za vas, on će želeti bolje da vas upozna i sazna više o vama, a zatim se na to nadoveže svojim iskustvima i interesovanjima. Ako je sebičan i želi da govori samo o sebi, on i vas posmatra samo kao stranicu u svom romanu, a to ne želite.

Ništa mu ne piše na profilu

Ovo ne mora nužno biti loš znak, ali svakako je nešto na šta bi trebalo da obratite pažnju. Ako neko nema baš ništa napisano na svom profilu, čak ni jednu jedinu rečenicu o sebi ili citat ili nešto treće – teško je opustiti se i stvoriti kakav-takav prvi utisak. Ako svajpujete nekoga bez ikakvog natpisa na profilu, pokušajte kroz razgovor da otkrijete više o njemu, a ako i tada ne dobijete mnogo informacija, odustanite. Treba vam neko otvoren i sadržajan.

Bez dopisivanja vas odmah pita da se vidite

Ok, bravo za hrabrost da vas pita da se vidite – ali to nema nikavog smisla ako se nije makar malo potrudio da vas kroz dopisivanje upozna i zaključi da li mu se dopadate, da li je vajb među vama dobar i da li viđanje uopšte ima smisla. Da vam neko priđe u gradu i pita vas da se vidite bez da vas je pitao išta drugo, da li biste pristali? Tako je, zato nemojte ni u ovom slučaju.

 

 

Komentari (0)

Loading