NAPETO U SUDNICI Miljković: Ja se ništa ne pitam?! Ti si Laliću jedan mali miš i tako ćeš da se ponašaš
Foto: Alo ilustracija M.J.

O ubistvu Lazara Vukićevića

Miljković: Kažeš za Lazara Vukićevića da ste ga polivali crevom

Lalić: Bio je svestan, sa male distance smo ga polivali, koprcao se i pokušavao da okrene glavu. U jednom trenutku je zagrizao crevo. Bio je i u sedećem i u stojećem položaju.

Miljković: Interesuje me kako ti zaključuješ da je Lazar Vukićević izgubio život. Da li si ga ti ubio time što si ga ugušio vodom ili je umro od hipotermije?

Lalić: Ja sam rekao da je život izgubio usled krvarenja. Miljković pokušava da me obmane

(Lalić u jednom trenutku govori Miljkoviću da se on više ništa ne pita, već da postavlja pitanja)

Uništavanje zaplenjene droge u Obrenovcu - Alo.rs

Miljković: Ja se ništa ne pitam, ti si jedan mali miš i tako ćeš da se ponašaš!

(Lalić ističe da je manir Miljkovića da preti svima.Dodaje i da je ovaj nebrojeno puta ponižavao ljude koji su sada optuženi.)

Miljković: Pričao si o nekoj pucnjavi na Vladimira Kovačevića

Lalić: Možeš li da mi ponoviš pitanje, nije mi razumljivo pitanje kad mi govoriš tako drhtavim glasom

Miljković: Ko je pucao na Vladimira Kovačevića?

Lalić: Nisam siguran, pucnjava je bila na Voždovcu, tamo gde je on živeo. To je bila lažna pucnjava, niko nije hteo da ga ubije. Sve što znam o tom delu, ja sam već rekao. Ne znam iz kog oružja je pucano, ne znam koliko metaka je ispaljeno, ne znam šta je policija našla tokom uviđaja. Marko ti si mis već pričao, vukao si me svuda sa sobom jer su drugi, kako si rekao retardirani.

Miljković: Laliću ti si bolestan

Lalić: Marko ostao si mi dužan za ubistvo Zdravka Radojevića. Posle izvršenja si mi obećao. Svi ovi iza stakla (optuženi) znaju ko si i šta si Miljkoviću, samo te se i dalje plaše.

O ubistvu Mileta Kapetana

Lalić navodi da je Mile Kapetan, koji je, prema njegovim rečima ubijen u Crnoj Gori, kad je otet kazao Marku Miljkoviću da je bio dao 700. 000 evra za njegovo ubistvo. Tačnije, Mile kapetan je, kako tvrdi okrivljeni saradnik, bio prevaren da da taj novac. Za to je, kako Lalić priča znao Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, koji je Miljkoviću rekao da je Kapetan dao 600.000 evra.

Lalić: Kad si ti Marko pitao gde je još 100.000 evra, Radoje ti je rekao "ubij pseto, sve lažunja"

Miljković: Gde smo Belivuk, ja i Janković prešli ilegalno granicu sa Crnom Gorom, kad si pričao o navodnom ubistvu Kapetana

Lalić: Nisam siguran, ali znam kako ste se vratili. Znam da ste rekli da ćete preći ilegalno, jer ste, mislim, imali zabranu ulaska u Crnu Goru. Mislim da je vikendica u koju je namamljen Kapetan bila blizu Spuža.

Zaplenjene automatske puške i velika količina municije - Alo.rs

Miljković: Poznaješ li Miloša Radonjića?

Lalić: Lično ne poznajem. O njemu znam iz priče. Vi ste ga oslovili kao Cezar i pokazivali ste mi sliku.

Miljković: Čime su stigli do te vikendice Mile Radulović (kapetan), Hodžić i Spahić (Damir Hodžić, Adis Spahić usmrćeni prema ranijim tvrdnjama Lalića u vikendici u Crnoj Gori, dok je Radulović ubijen kasnije)

Lalić: Ne znam

Miljković: Od kada do kada je Mile Radulović držan u životu i gde

Lalić: Ne znam lokaciju, znam da je bio premeštan na više lokacija, to je bilo sigirno oko dva, dva i po meseca

Miljković: Rekao si da je on likvidiran produžnim kablom. Kako znaš ako nisi bio tamo

Lalić: Ti si mi rekao i to "Ode Mile, baš šteta", a video sam i slike na kojima se ti nalaziš, držiš ga zagrljenog. Kažeš "super je matori", on te naziva sinom.

Miljković: Po hijerarhiji gde bi stavio Mileta Radulovića u škaljarskom klanu

Lalić: Nisam siguran

Miljković: Rekli ste da smo mi snimili izjavu Mileta Radulovića vezano za škaljarski klan. Gde je taj snimak

Lalić: Ne znam.Znam da on priznaje silna krivična dela, da više ne može da izdrži pritisak škaljarskog kalana, ti si mi rekao da je ta izjava višesatna. Bio je iscrpljen ali hranili ste ga dobro, time ste se hvalili. Ako se pojavi snimak, sigurno ste nešto prevideli.

Miljković: Koja je poenta tog snimka

Lalić: Da biste zamaskirali njegov nestanak. Pretpostavljam da će se taj snimak pojaviti u onom crnogorskom postupku.

Drogu krili u točkovima kamiona - Alo.rs

Sa naloga Mileta Radulovića Kapetana je namamljen Aleksandar Šarac

O ubistvu Nikole Mitića

Sudija Vinka Beraha Nikačević upozorava Marka Miljkovića da se pristojno ponaša prema Srđanu Laliću.

Miljković: Ja ću biti pristojan dok god on bude bio pristojan prema meni i prema advokatima. Ti si Laliću pretresao Nikoli Mitića, gde?

Lalić: Pretresao sam ga oko pojasa u kombiju. Tokom puta ka Ritopeku. Znao sam da nije pretresen, jer sam pitao Miloša Budimira

Miljković: Ko je išao da prospe navodno ostatke Mitića

Lalić: U uništavanju tela smo učestvovali Miloš Budimir, Bojan Hrvatin, ja, a mi smo i bacili ostatke. Bio je tu i Draganić...

Prema optužnici Nikola Mitić je otet 10. avgusta  2020. godine, koji je bio u njegovoj "hondi sivik" na Dedinju, ispred Ambasade SAD. Otmičari su ga vezali i ubacili u njihova kola, a zatim odvezli u kuću u Ritopeku, gde je, kako se tvrdi, ubijen.

Rumun i Rumunka uhapšeni na granici - Alo.rs

Belivuk za kraj...

Tačnije, on i dalje, odgovara na pitanja Marka Miljkovića, koji je najavio da ima mnogo toga da ga pita. U ovom trenutku, ne može se reći kada će Lalić završiti sa svedočenjem, pošto posle Miljkovića pravo da mu postavljaju pitanja imaju ostali optuženi. Poslednji će to učiniti Belivuk, koji je zamolio sudsko veće da on ostane za kraj.

Nakon što Lalić bude završio, kao svedoci će se pojaviti Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su kao i Lalić sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazume o svedočenju.

Ukoliko sud bude prihvatio sve ono što oni ispričaju, biće im izrečene blaže kazne.Belivuku i Miljkoviću se na teret stavlja da su organizovali kriminalnu grupu, čiji su članovi izvršili sedam ubistava, otmice. takođe optuženi su i za trgovinu narkoticima, za nelegalno posedovanje oružja, a pojedini i za silovanje. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading