OTKRIVENA VELIKA LABORATORIJA MARIHUANE U JAGODINI Uhapšeno pet osoba, ministar Vulin traži oštriju kaznenu politiku
MUP

Zajedničkom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalističke policije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba, osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni G. M. (1973), K. M. (1975), N. Ž. (1984), D. S. (1987) i J. S. (1984) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

Takođe, u stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu

OTKRIVENA VELIKA LABORATORIJA MARIHUANE U JAGODINI Uhapšeno pet osoba, ministar Vulin traži oštriju kaznenu politiku

MUP

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je čestitao pripadnicima policije na još jednoj uspešnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju članova grupe koji su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika.

S obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan, ministar Vulin traži od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.

„Pozivam pravosudne organe da pooštre kaznenu politiku i ne dozvole da kriminalci koji su više puta krivično osuđivani kaznu služe u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom. Ovo je primer da takve ljude nanogica neće sprečiti da iz svoje kuće organizuju bilo kakvu kriminalnu delatnost, pa i proizvodnju i prodaju droge na ulici. Zahvaljujući predanom i posvećenom radu policija je pronašla još jednu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane i sklonila pet kriminalaca sa ulice. Kriminalcima i dilerima droge je mesto u zatvoru a ne u kućnom pritvoru iz kog mogu da nastave da organizuju svoj "posao" i da truju našu decu. Svaka zaplena droge je velika pobeda za nas, ali pobeda je i kada i jednog kriminalca sklonimo sa ulice. Zato tražim od Ministarstva pravde da strožije kažnjavaju višestruke povratnike u vršenju krivičnih dela i time učine našu zemlju bezbednijom i sugurnijom", izjavio je ministar Vulin.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading