SRBIN SE PREDAO Davor Saltić, zvani Sebastijan, pao na Dominikani zbog šverca kokaina! (FOTO)
Dirección Nacional de Control de Drogas

Srbin Davor Saltić, zvani Sebastijan, za kojim je tragala policija Dominikanske Republike zbog sumnje da je bio mozak grupe koja je u februaru pokušala da prošvercuje 19 kilograma kokaina skrivenih u old tajmerima u Hongkong, predao se juče istražiteljima iz Santo Dominga! Kako je potvrđeno iz Nacionalne agencije za kontrolu droge u Dominikani, sa Srbinom je uhapšena je još jedna osoba iz naše države.

Pali mu saradnici

- Sve ukazuje da je on bio vođa, odnosno organizator mreže koja je trgovala kokainom. Uvereni smo da se predao jer je bio pod velikim pritiskom zbog saznanja da su mu saradnici već uhapšeni i da agencija traga za njim - saopšteno je iz Nacionalne agencije.

SRBIN SE PREDAO Davor Saltić, zvani Sebastijan, pao na Dominikani zbog šverca kokaina! (FOTO)

Dirección Nacional de Control de Drogas

 

Podsetimo, droga je zaplenjena još u februaru, a nekoliko osumnjičenih palo je u julu i od tada se tragalo za Saltićem, za koga se sumnja da je finansirao i organizovao šverc velike količine droge u Kinu.

Mafijaške veze

I Džoni s Vračara na Dominikani

Nikola Vušović, zvani Džoni s Vračara, navodno saradnik kavačkog klana i naslednik Veljka Belivuka, u martu ove godine bio je lociran i priveden u Dominikani. Međutim, već početkom aprila navodno je pod misterioznim okolnostima pušten na slobodu.

- Srpska mafija je jaka u toj državi, naročito zbog šverca kokaina. Međutim, da li postoji veza između Vušovića i uhapšenog, zasad nije poznato - objašnjava izvor.

SRBIN SE PREDAO Davor Saltić, zvani Sebastijan, pao na Dominikani zbog šverca kokaina! (FOTO)

Dirección Nacional de Control de Drogas

 

- Sumnja se da je srpski državljanin za kojim se tragalo mesecima organizator kriminalne grupe. Ranije su u velikoj akciji policije uhapšeni i Heni Visente Batista (41) iz Dominikane i Italijan Luka Botaro (62), dok se za Srbinom tragalo mesecima. Dvojica uhapšenih, kao i Srbin, sumnjiče se da su pokušali da iz jedne dominikanske luke u Hongkong prebace 19,39 kilograma kokaina, spakovanog u dva automobila, takozvana oldtajmera - preneo je portal. Kako je Kurir pisao, droga je otkrivena i zaplenjena još u februaru, ali su prvi osumnjičeni uhapšeni u julu.

Prva je, navodno, uhapšena žena u Santo Domingu, dok su Italijanu stavljene lisice kad je pokušao da se ukrca na let za Milano.

Pranje para

Davoru Saltiću, kako je saopštila policija, osim trgovine drogom na teret se stavlja i pranje para.

- Ovom Srbinu je nedavno policija zaplenila vrednu imovinu u toj državi, ali on nije pronađen i uspevao je da se skriva sve do juče. Verovalo se da je već pobegao iz zemlje i za njim je bila raspisana poternica - naveli su mediji. Inače, oni su naveli i da su istražitelji ostali zatečeni kad su shvatili na koji je način grupa planirala da prebaci drogu u Kinu.

- U specijalno napravljenim bunkerima u oldtajmerima u instrumental-tabli spakovan je kokain. Dva automobila, iz 1983. i 1984, potom su ukrcana na brod. Dominikanka je bila zadužena da pakete kokaina spakuje u instrument-table oldtajmera. Plan je bio da se droga tako transportuje do Kine, ali su istražitelji osujetili plan krijumčara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading