NASTAVLJENO SUĐENJE OZLOGLAŠENOJ GRUPI " VRAČARCI"! Svedočio oštećeni Samir kog su pripadnici klana pokušali da ubiju - otkrio šta je bilo na SKAJ TELEFONIMA!
MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u nastavku suđenja pripadnicima grupe "Vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, oštećeni Samir Divljanović je ispričao kako je došlo do njegovog ranjavanja.

Divljanović je rekao da je 29. decembra 2019. godine došao u Beograd iz Novog Pazara nakon što se preko "Skaj" aplikacije povezao sa osobom radi kupovine kokaina.

On je dodao da je svoja saznanja preneo tadašnjem načelniku Slobodanu Milenkoviću, koji ga je pozvao da dođe u Beograd kako bi učestvovali u akciji kojom bi utvrdili ko je želeo da proda taj kokain.

Naglasio je da mu je, čim su došli do lokacije gde je trebalo da se vidi sa tim muškarcem, nešto bilo sumnjivo, zbog čega se vratio do svog automobila u kojem su bili njegov prijatelj i Milenković i zatražio pištolj koji je uzeo od tog druga, dok se Milenković protivio njegovoj odluci da nosi pištolj sa sobom.

Njegov drug, čije ime nije spominjao, bio je u bekstvu i zbog toga nije išao da se nađe sa osobom sa kojom je ugovoren sastanak.

Dodao je da su tada "svi imali Skaj telefon" i da je on dao takav telefon Milenkoviću mnogo pre tog događaja.

Divljanović je naveo da je došao na mesto sastanka i čekao muškarca sa kojim je prethodno dogovorio kupovinu kokaina, što su, kako tvrdi, ispratili Milenković i policajci iz njegovog odeljenja, raspoređeni u četiri automobila.

"Ja sam penzionisani diler"

Te večeri Divljanović je, kako je posvedočio, doneo oko 35.000 evra u slučaju da je trebalo da pokaže ili da taj novac preda muškarcu sa kojim se sastaje. Kada je naišao muškarac obučen u crno, koji je navukao rolku preko lica i izvadio pištolj i zapucao, Divljanović je, kako navodi, počeo da trči i pucao na napdača.

On je pojasnio da su nakon njegovog ranjavanja pripadnici Četvrtog odeljenja dotrčali do njega i zajedno sa njegovim prijateljem ga stavili u kola i odvezli u bolnicu. Divljanović je naglasio da nema nikakve veze, niti saznanja o Radoju Zviceru ni o Džoniju, odnosno Nikoli Vušoviću, a za sebe je rekao da "penzionisani diler". Ispričao je da je jednom bio osuđen za trgovinu drogom i da "nema smisla da on iz Novog Pazara dolazi u Beograd kako bi kupio drogu".

Na pitanje gde je pištolj iz kog je pucao, Divljanović je rekao da je pitao policajce gde je, a da su mu oni rekli da su ga bacili.

S obzirom na to da se protiv Divljanovića vodi postupak povodom tog događaja za izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti, sudija mu je dozvolila da ne odgovori na pitanje čiji je bio pištolj.

Tužilac je Divljanovića pitao da li se pridružuje krivičnom gonjenju, na šta je odgovorio da neće da goni nekog za koga nije siguran, a na pitanje sudije da li ističe imovinsko - pravni zahtev je odgovorio da ne ističe.

Optuženi Aleksandar Milošević je Divljanovića pitao da li je on pucao na njega, a Divljanović je rekao da sigurno nije on jer je viši od njega, dok je napadač bio otprilike njegove visine.

Od optuženih je rekao da poznaje Jovicu Sovilja, sa kojim je, kako tvrdi, bio u dobrim odnosima, dodajući da se posle ranjavanja povukao na Goliju i da je tamo živeo u vikendici.

Njegov telefon sa aplikacijom "Skaj" su nakon njegovog ranjavanja uzeli policajci, a kada su ga vratili ta aplikacija je bila ugašena.

Divljanović je inače na današnje suđenje doveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

U nastavku suđenja će biti prikazana pisana dokumentacija u vezi sa pretresima stanova optuženih.

Tri ubistva

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana. U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading