Hapšenje kriminalne grupe u Grockoj
Foto: Printscreen/Preentscreen

- Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) na saslušanju su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili je svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, dok su Andrija R. i Bogdan P. priznali izvršenje krivičnog dela i izneli odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ova četvorica osumnjičenih, kako se dodaje, uhapšena su 27, 28. i 29. novembra, dok je Petar A. uhapšen 23. oktobra i nalazi se u pritvoru.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Andreju R. i Borganu P, koji će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku M. i Jovanu C. odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a prema Jovanu C. i zbog opasnosti od bekstva.

- Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da su 1. oktobra oko 15.50 časova na Novom Beogradu, kao grupa upotrebom sile od oštećenog V.Lj. oduzeli 810.000 dinara i 1.150 evra, u nameri da njegovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Dan ranije, Vuk M. je, kako se sumnja, najpre u prostorijama kladionice od prisutnih lica saznao da je njegov poznanik V.Lj. dobio na onlajn klađenju dobitak od preko milion dinara i da je isti zakazao isplatu za 1. oktobar.

- Vuk M. je nakon toga, kako se sumnja, ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici NN lica, pa su se dogovorili oko načina izvršenja krivičnog dela, za koje su nedugo zatim kupili tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica - navodi se iz tužilaštva.

Sutradan su osumnjičeni čekali da oštećeni podigne novac iz kladionice, pa su krenuli da ga tuku pesnicama, čekićem i replikom pištolja, te mu oduzeli novac.

Nakon toga su se udaljili od oštećenog, pa po dogovoru sakrili oduzeti novac da bi ga kasnije podelili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading