krvavi mitrovdan
Foto: Printscreen

Predrag M. (44) iz sela Svojnova kod Paraćina juče ujutro oko 6.30 sati započeo je svoj krvavi pir i potegao sekiru na roditelje. Predrag je navodno nakon svađe u porodičnoj kući sekirom napao i teško povredio oca D. M. (70) i majku D. M. (68). Predrag je ocu udarcima smrskao lobanju, zbog čega se nesrećni čovek nalazi u stanju kome.

Roditelje je gotovo sigurne smrti spasao komšija, koji je čuo njihove vapaje i dozivanje u pomoć. Komšije su odmah pozvale policiju.

- Nadležni su po dolasku zatekli jeziv prizor u kući. Videli su okrvavljene i razbacane stvari po sobi, ženu kojoj lipti krv sa glave i čoveka kako obliven krvlju leži na podu svoje dnevne sobe. Razjarenog nasilnika su policajci savladali a potom su reagovale lekarske ekipe - navodi izvor.

Niška banja

RINA

 

 Kako saznajemo, majka je zadobila više povreda u predelu lica i nije životno ugrožena, dok je otac od udaraca u glavu zadobio prelom lobanje, te je zapao u komu. On je hitno operisan i njegov život je ugrožen.

Prijavite porodično nasilje!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni ženski centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 1

Kako saznajemo, mogući motiv ovog zločina leži u čestim svađama osumnjičenog s roditeljima zbog imanja, jer njemu, navodno, ništa nisu prepisali, ali i u psihičkim bolestima zbog kojih se lečio. Inače, Predrag je bio oženjen i imao je dete koje je navodno preminulo.

Meštani Svojinova ispričali su da je Predrag godinama unazad pričao kako će  kad-tad presuditi roditeljima, ali ga niko nije ozbiljno shvatao.

- Često se svađao s roditeljima zbog imanja. Da li je to uzrok napada ili samo nervno rastrojstvu njihovog sina, tek se utvrđuje - tvrdi naš sagovornik, i dodaje:

- Radio je u jednoj seoskoj firmi koja se bavi izradom proizvoda od drveta, tu na početku sela u hali. Nije pio, ali je otišao sa živcima. On je i nakon razvoda pio neke lekove za smirenje. Posle smrtni deteta nije mogao nikako da se oporavi iako se lečio - rekao je naš sagovornik.

Prema rečima meštana, Predrag je živeo sa roditeljima, a sa ni sa kim iz sela se nije družio. Kako kažu, bio je povučen, za razliku od njegovih roditelja koji su bili komunikativni.   

- Majka mu je nekada držala kafanu u selu, čuvena „Desina kafana“. Tamo su se skupljali ljudi svih profila i svašta se za tu kuću pričalo, tj. šta se sve u njoj dešavalo. Predrag je sve i svašta pričao o roditeljima i to uglavnom negativno. Pričao je da će da ih pobije, ali to nikada niko nije ozbiljno shvatao. On ima i dve sestre koje su udate, jedna živi u Hrvatskoj, a druga u Paraćinu. Obe su ga uglavnom izbegavale. Šta se dogodilo u kući, to samo oni znaju. Znam da ga je policija odvela i moje je da se nadam da ga neće uskoro pustiti  - rekao je žitelj Svojnova.

Kako smo saznali, Predrag M. ima medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje da je lečen od psihičkih bolesti. On je po privođenju, prema nezvaničnim saznanjima, pokušao da obrazloži svoj čin i nekontrolisano je pričao različite stvari. Utvrđuju se detalji stravičnog napada u okolini Paraćina.

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading