"NISAM SIGURAN DA JE ODGOVORNOST SAMO POLITIČKA" Abazović: U nekoj Crnoj Gori i Ðukanović da odgovara
Alo

On je kazao da Đukanović svakako nosi političku odgovornost, ali da nije siguran da je ta odgovornost samo politička.

Abazović je komentarisao Ðukanovićevu izjavu da je aktuelna vlada sa "najvećim brojem etiketiranja i najbrutalnijih napada na slobodu govora i na medije", i istakao da su u vreme kada je aktuelni predsednik države vodio vladu ubijali i tukle novinare, a da su na redakcije bacane bombe.


Abazović je podsetio da neki iz DPS već odgovaraju, te dodao:

"I on (Ðukanović) lično da odgovara, političku odgovornost svakako nosi, ali nisam siguran da nosi samo političku. Neka to utvrđuju državni organi", rekao je premijer.

Istakao je da nikada neće reći bilo kakav podsticaj na nasilje, ali da ne može da prećuti nešto što je poziv na ekstremizam i izlive mržnje u Crnoj Gori.

" Poštujem pravo da pišete, ali to pravo koje tražite dajte i drugima. Pokušavaju nas da prikažu isto kao sebe. Znaju da su i sami kriminalizovani, pa hajde sve da ih kriminalizujemo", kazao je Abazović novinarima.

Ukazao je da šverc cegareta se nije pojavio krajem 2020. godine.

"Što ga nisu suzbili kad je bio Duško Marković, Raško Konjević, Igor Lukšić, Milo Ðukanović, Filip Vujanović? Taj šverc je finansirao izborne kampanje. Da bi takvi ljudi dobili izbore treba da kupe ljude", kazao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Ocenio je da kada se kriminal bude doveo na nivo da ga kontroliše država, da nemaju značajniji uticaj ni u jednoj sferi, veruje da će i atmosfera u medijskom prostoru biti mnogo prihvatljivija.

 

Komentari (0)

Loading