SRAMOTA ZDRAVKA OD SKANDALA Evo koga je Krivokapić pozvao na proslavu iako je Srbe nazivao otpacima i puštao muziku kad je mitropolit Amfilohije preminuo
YouTube/ Printscreen

Tvrdio je Mandić, dok je mitropolit Amfilohije bio u bolnici da je lečen lekovima koji nisu u tom trenutku bili dostupni građanima u Crnoj Gori, optuživao ga je nazivao ga je i šefom Srpske crkve,a sve ove činjenice je Krivokapić izgleda zaboravio.

Da je premijer izgubio kompas, pokazuje i odluka da pozove Mandića na svečanost kojom obeležava prošlogodišnju pobedu na izborima. Nije jasno, zašto i kako je premijeru, kao verniku, palo na pamet da na proslavu zove uglavnom političke protivnike i one koji otvoreno vređaju jedinu kanonski priznatu crkvu u Crnoj Gori i njene velikodostojnike.

Ne treba mnogo podsećati na lik i delo Slavka Mandića, zbog njega su u Kotoru privodili pokojnog oca Moma Krivokapića, on je premijera nazvao neuspelim projektom Amfilohija Radovića. Upravo je Mandić tokom litija prozivao vernike i Crkvu, koju je nazivao okupatorskom i bio jedan od njenih najvećih protivnika.

„Ovo je strašno šta Slavko Mandić radi. I planiram da podnesem tužbu protiv njega”, kazao je tada otac Momo kad je saslušan u stanici policije u Kotoru, zbog  navodnog kršenja propisa Instituta za javno zdravlje. Upravo je Mandić u tom gradu digao hajku protiv Krivokapića zbog službe na kojoj je prisustvovalo 20 ljudi.

“Strefilo nas je čudo velje. Da imamo one prodane kojima je zadato da tuđu zemlju od svoje više vole. Da svoju, po receptu veleizdaje, dele „bratski“ onima koji su je palili i žarili, ubijali nejač i pokušavali na svaki način da istrebe Crnogorce, kako bi ih zadovek uklonili s lica zemlje. Otimaju je pritom onima čija je, veličajući izdaju, kroz prodaju vlastite duše u koju se, kako reče veliki pesnik, kojega bi sa Lovćena da sele, otrov uselila”, napisao je jednom prilikom Mandić u svojoj kolumni, nazivajući izdajnicima sve koje misle drugačije od njega.

Pozivao je Crnogorce da ne pristanu na popis, već da se, kako je kazao, Amfilohije i njegovi litijaši potpisuju do mile volje.

Tražio je i zaštitu od Srbije, jer je kako ponavlja u svojim kolumnama, Crna Gora ugrožena od Srbije. “Brani” Slavko Mandić Crnu Goru od nepostojećih neprijatelja, ljuti se zbog bilborda sa Njegoševim likom, Srbe naziva otpacima ne poštuje mitropolita crnogorskog primorskog, ni SPC, ali sve te činjenice ne sprečavaju premijera da ga pozove da slavi poraz DPS-a.

Mandić je naravno ovaj poziv odbio, jer ko bi slavio svoj poraz i to što promenom vlasti ostao bez apanaže koju je dobijao od bivšeg režima.

“Vaš poziv da prisustvujem godišnjici nečesove proslave nečega što Vi nazivate pobedom, doživio sam kao jeftin trik i još jeftiniju provokaciju politike koju predstavljate. Verujem da ni Vi ne znate što ona znači, jer da znate ne bi doticali dno svakim danom sve dublje i dublje”, poručio je Mandić premijeru.

Istakao je i da će i dalje biti “posvećen” državi do maksimuma, te da je uveren da je Krivokapićev politički put i onaj čelnika Vlade Crne Gore na samom kraju.

Podsetimo, Krivokapić je na proslavu pozivao i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, koji je poput Mandića odbio njegov poziv.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading