novac
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović juče je, 4. dana podele paketa solidarnosti penzionerima, posetio Udruženje penzionera u Kuršumliji.

On je u posetu otišao zajedno sa predsednikom Saveza penzionera Srbije, prof. Andrejom Savićem i predsednikom Opštine Kuršumlija, Vojimirom Čarapićem, gde su porazgovarali sa penzionerima i da se uvere kako se odvija podela paketa solidarne pomoći u jednom od 176 udruženja u Srbiji.

Zahvalan sam penzionerima na velikoj borbi za našu državu i svestan sam da su nas na taj način obavezali, a i motivisali da se još više borimo i radimo, da otvaramo nove fabrike i nova radna mesta, kazao je tom prilikom Ognjenović. Samim tim imaćemo veće plate i penzije i moći ćemo da planiramo i realizujemo nove projekte kako bi im omogućili kvalitetniji život u trećem dobu.

​Podela jednoobraznih paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara počela je u ponedeljak, 20. maja i očekujemo da će u narednih nekoliko dana svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći dobiti svoje pakete, poručio je direktor Fonda PIO.

Ognjenović je na početku podele paketa 20.maja posetio udruženje penzionera u Rakovici.

On je prilikom ovih susreta sa penzionerima kazao da država brine o njima na više načina, kroz povećanje penzija, besplatno banjsko lečenje, pakete solidarnosti, kao i putem projekta Penzionerska kartica.

Kako je istakao, penzionere do kraja godine očekuje još jedno i to osetno povećanje penzija samo ukoliko se nastavi dosadašnji dobar rezultat u naplati doprinosa Fonda PIO.

(Penzionisani.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading