Penzioneri
Foto: Printscreen

Kako je najavljeno, kroz akciju, koju je pripremio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, uz saradnju Saveza udruženja penzionera, biće dodeljeno 55.000 paketa pomoći.

To je, kako navode nadležni, za 15.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Gradsko udruženje penzionera iz Sombora saopštilo je da će na teritoriji grada Sombora, u okviru ove aktivnosti, biti distribuirano 530 paketa.

– Podela paketa za Sombor biće organizovana u petak 24. maja od 8 – 10 časova u Crvenom krstu Sombor (Apatinski put). Sledeće nedelje će paketi biti podeljeni u mesnim organizacijama GUP Sombor, kao i u prostorijama mesnih zajednica – navedeno je u dopisu penzionerima.

Rang lista

Foto: Shutterstock

 

Rang liste izabranih korisnika paketa solidarne pomoći objavljene su na oglasnim tablama pripadajućih udruženja penzionera.

Kako je naveo PIO fond u jednoobraznim, standardizovanim paketima, za koji je ove godine izdvojeno 111 miliona dinara, nalaze se osnovne životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu.

Pravo na paket imaju penzioneri sa primanjima do 24.987,67 dinara, a komisije pri udruženjima i odborima korisnika penzija starale su se o tome da prednost imaju stariji, samohrani ili oni penzioneri čija je penzija jedini izvor prihoda u domaćinstvu.

(Penzionisani.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading