svađa
Foto: Shutterstock/Shuterstoock

Venera u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu (do 11.septembra, egzaktno 06.09). Bilo koji kontakt Venere i Plutona je slika Hada i Persefone, strasti i ljubavi, fatalnih emotivnih iskustava, manipulacije u odnosima, uzburkanih emocija, drame, slepe strasti i igre moći u odnosima.

Ovaj aspekt često govori da se emocije mešaju, tako da osoba ne može da napravi razliku izmedju ljubavi i mržnje, straha i strasti. Lavina emocija blokira osobu da bude srećna i ispunjena - strast vodi do opsesije, ljubomore i kontrole jednog od partnera, čime je lako narušena ravnoteža u odnosu.

Ovo je i bol zbog gubitka ugleda ili dostojanstva u odnosima, transformacija naučene uloge žene i ženskih obrazaca ponašanja u današnjem društvu, ali i odbijanje da se bude poslušan i postupa po "pravilima" u odnosu, odnosno živi prema nasledjenom obrascu naše genetske strukture. U prevodu - otpor da se užitak drugih stavi ispred sopstvenog užitka, pa samim tim i otpor da stalno budemo na usluzi drugih i da dodatno time hranimo suštinsku nejednakost koju živimo u svim tipovima naših odnosa.

Venera u Vagi sada ima potrebu da se odvoji od naučnih obrazaca ponašanja u odnosima i istupi iz forme koja je ne čini srećnom. Pošto je znak Vage signifikator braka, pod dejstvom ovog aspekta će mnogi poželeti da stave tačku na neke odnose ili porade na tome da promene naučenu formu odnosa koja se jako dugo živi, a koji nam više nije dovoljan da bismo osećali sreću i zadovoljstvo.

Ovo je i osećaj koji je sada vazniji od ispunjenja bilo kakve forme, frustracija zbog nemogućnosti da se spakujemo u odredjenu definiciju i kalup i svesni otpor da ne pristanemo na ono što nam svi govore da nam treba ili da je dobro za nas. Ovo je i davanje dozvole sebi da istupimo iz onoga što za nas više nema korist i svrhu, ali i dozvola za kreiranje novih oblika i formi koji su više u skladu sa našim autentičnim potrebama.

Fakat je da kod nekih ovo može biti i kontra efekat, odnosno potreba da se po bilo koju cenu spakujete u određenu formu i erupcija nezadovoljstva zbog nemogućnosti da to sa lakoćom uradite - jer vam i nije dato da budete deo "copy-paste" naučenog sistema i sada je važno da to sebi priznate.

U lošim aspektima je ovo slika nejednakosti, odnosno moći i dominacije u partnerskim odnosima, emotivne manipulacije i ucene, bolesne kontrole jednog od partnera ili oba, toksično ponašanje u odnosu i vezanost "do groba". Aspekt kvadrata će kod jednih pojačati potrebu za prisvajanjem druge strane po svaku cenu, a kod drugih potrebu da napustimo odnose u kom je ravnoteža snaga narušena. Energija aspekta će nahraniti osećaj ugroženosti i aktivirati potrebu da se branimo i dokazujemo jer time mislimo da ćemo se osećati dobro i da će ravnoteža u odnosu biti vraćena. Nisam dovoljno - je za svaku Veneru sada važna spoznaja i tema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading