SAD I NAUČNO DOKAZANO Žene zvocanjem skraćuju muškarcima život
Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Danskoj, koje je obuhvatilo 9.857 muškaraca i žena starosti od 36 do 52 godine, pokazalo je da postoji povećana stopa smrtnosti muškaraca u vezama ili brakovima gde su česti sukobi uzrokovani ženama.

Naime, njih 315 umrlo je od stresa, za koji se pretpostavlja da je nastao zbog svađe sa partnerom. Takođe, zbog nezadovoljavajućeg zajedničkog života, istraživanja su pokazala da muškarci srednjih godina imaju povećan rizik od smrti čak tri puta.

"Muškarci, za razliku od žena, imaju manje ljudi sa kojima mogu da podele svoje brige. Imaju samo poverljive razgovore o privatnim temama sa nekoliko prijatelja ili članova porodice, a ima i muškaraca koji nikada o tome ne pričaju. Ovo je mogući razlog povećane stope mortaliteta među muškarcima", rekao je dr Rike Lund sa Odeljenja za javno zdravlje Univerziteta u Kopenhagenu.

Ona kaže da je za muškarce često njihova partnerka jedina osoba kojoj žele da se povere. Međutim, kada to postane glavni uzrok brige i nerviranja, muškarci postaju depresivni, a to može biti pogubno za njihovo zdravlje.

Takođe, kada su pod stresom, imaju tendenciju da jedu brzu hranu, piju alkohol, pate od nesanice, a sve to narušava njihovo zdravlje, ne utiče negativno na zdravlje partnera.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading