NEVEROVATNO ŠTA SVE LEČE LJUSKE CRNOG LUKA! Bronhitis, bol u kolenu i perut samo su neke od tegoba
Foto: Shutterstock

RECEPT ZA ČAJ

U 200 ml proključale vode stavite dve kašike izmrvljene kore crnog luka i kuvajte pet minuta. Procedite. Možete dodati malo meda i limuna radi lepšeg ukusa.

Spas za grlo i bronhitis

Sezona je gripa, pa su česti bolovi u grlu i kašalj. Čaj od ljuske luka deluje protiv bakterija i gljivica. Zahvaljujući vitaminima koje sadrži jača imunitet i pomaže organizmu da se izbori sa bolešću. Čaj se pije tri puta dnevno pola sata pre jela. Za bronhitis natopite pamučni peškirić čajem i držite na plućima pola sata, tri puta dnevno.

NEVEROVATNO ŠTA SVE LEČE LJUSKE CRNOG LUKA! Bronhitis, bol u kolenu i perut samo su neke od tegoba

 

 

Protiv bola u kolenu

Kada su nagle promene vremena, kod ljudi koji imaju problem sa zglobovima javlja se bol. Može ga ublažiti čaj od luka koji deluje i protivupalno. Popijte jednu šolju pre spavanja. Radite to sedam dana i biće vam bolje.

Čisti perut

Osobe koje imaju perut znaju koliko je to neprijatno. Svrbi koža glave, bele ljuspice padaju i vidi se po majici ili odelu. A nije lako naći odgovarajući tretman. I ovde može da pomogne ljuska luka koja ima sumpor, a on pomaže u lečenju peruti. Posle svakog pranja, kosu isperite čajem.

NEVEROVATNO ŠTA SVE LEČE LJUSKE CRNOG LUKA! Bronhitis, bol u kolenu i perut samo su neke od tegoba

 

 

Ublažava osip

Kvercetin iz ljuske crnog luka pomaže kod problema sa kožom, kao što su osip, iritacija, svrab. U ovom slučaju sirovu ljusku lokalno, problematična mesta nežno istrljajte sirovom ljuskom luka te pričekajte da se sokovi iz ljuske upiju u kožu. 

Terapija za upalu bešike

Neprijatna tegoba koja muči mnoge žene teško se iskorenjuje. Bol, peckanje i često mokrenje ćete izlečiti ako pijete čaj od ljuske crnog luka. Radite to dva dnevno, a ova prirodna terapija treba da traje pet dana da bi imala efekat.

Štiti srce od bolesti

Ljuska luka je bogata flavonoidima koji pročišćavaju krvne sudove i tako ih štite od začepljenja, odnosno infarkta. To deluje i na snižavanje krvnog pritiska. Pijte čaj od ljuske luka i jedite crni luk.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading