RUSKI RECEPT KOJI RASTVARA TROMB Spas za proširene i upaljene vene
Foto: Youtube/Printscreen

Ako su ti noge večito umorne, a više ne znaš kako da sakriješ proširene vene i ispucale kapilare, vreme je da probaš prirodni lek za vene

Proširene vene mogu se razviti kada mali zalisci u venama postanu slabi. Ovi zalisci obično zaustavljaju protok krvi, a kada su oštećeni, krv se može zadržavati u venama i vraćati unazad. To uzrokuje iskrivljene i otečene vene koje takođe postaju veoma vidljive.

Varikozne vene mogu biti veoma primetne zbog svog tamnoplavog ili ljubičastog izgleda, takođe se često izboče ispod kože.

Ostali simptomi varikoznih vena uključuju:

  • osećaj gorenja ili pulsiranja u nogama
  • teške i bolne noge
  • grčevi u mišićima koji mogu biti izraženiji noću
  • oticanje stopala ili zglobova
  • suva koža koja može da svrbi ili se čini tanjom preko varikoznih vena.

Dobra stvar je što postoji potpuno prirodni lek za vene koji može da ublaži sve navedene simptome.

Od sastojaka koji su nam potrebni:

Treba vam jedan litar rakije, najbolje bi bilo da je loza, ali može i obična, a potrebno je 10 grama ruzmarina. Ruzmarin staviti u flašu sa rakijom i ostaviti da odstoji deset dana.

Pustite da ruzmarin stoji u rakiji koliko je unutra, jer ćete moći da ga koristite za masaže i obloge vena. Posle tih deset dana, spremni ste za lečenje.

Primena: Bolne vene treba podmazati rakijom i masirati dva do tri puta dnevno po petnaest minuta.

Takođe možete staviti zavoje preko noći, a stopala umotati pamučnom krpom. Rakija i ruzmarin za vene pomoći će kod grčeva u nogama, poboljšati cirkulaciju i smanjiti upalu nogu. Budite uporni i svakodnevno koristite obloge i masirajte stopala. Biće vam mnogo lakše i osetićete poboljšanje.

Ruzmarin je dobar i za lečenje, ali i kao preventiva, jer će otkloniti ove simptome, na prirodan i bezbedan način. Grančice ruzmarina možete kasnije da promenite, a stare izvađene iz flaše bacite.

Osim što leči vene, ruzmarin utiče i na koncentraciju i bolje pamćenje, pa ako nađete svež ruzmarin, osušite ga i držite u prostoriji u kojoj ste često, jer će njegova aroma uticati na vas. Eterično ulje ruzmarina možete koristiti i u ambulanti, i uživati u njegovoj aromi i lekovitosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading