Izbegavajte ih u širokom luku: Ove tri stvari pogoršavaju menstrualne bolove
Foto: Shutterstock

Dakle, ako ste jedna od nesrećnica koje imaju dismenoreju, obavezno izbegavajte sledeće 3 stvari, kako biste što bezbolnije provele dane menstruacije.

1. Stres

Istina je da je stres odgovoran za mnoge probleme sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu (fizički i psihički). Naravno, to nije moglo da ne utiče na našu ionako poremećenu psihu u danima tog perioda. Možda neće biti lako da ga se rešite, međutim, možete da uradite neke vežbe da smirite svoje nerve kada osetite buktinju.

2. Loša ishrana

Kada kažemo loša ishrana ne mislimo samo na brzu hranu koja opterećuje vaš organizam, već i na činjenicu da ne jedete pravilne obroke svaka tri sata, što dovodi do iscrpljenosti vašeg organizma. Naročito u danima ciklusa, potrebno je da jedete male i česte obroke kako biste izbegli vrtoglavicu zbog čega ćete biti umorniji.

3. Specifične gimnastičke vežbe

Kada vaše telo pokušava da se izbori sa činjenicom da krvari, bilo bi dobro da ne idete u teretanu da radite tegove ili aerobne vežbe. Preferite opuštajuće položaje joge ili pilatesa i prošetajte (ako možete da izdržite bol) na traci za trčanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading