Imate dugu kosu? Ovo nikako ne smete da radite, ako želite da je sačuvate
Foto: Printscreen/instagram

Redovno šišanje, specijalni i skupi preparati, posebna nega - to su samo neke od stvari koje većina žena ne radi, što zbog nedostatka vremena, što zbog neznanja. Zato vam danas otkrivamo nekoliko grešaka koju većina žena pravi, ali i savete kako da ih izbegnete.

Vezivanje kose

Kada nam je kosa prljava ili imamo trening, uglavnom je sve vezujemo u zatgnuti konjski rep. Međutim, to nije poželjno, jer takvo zatezanje kose unazad loše utiče na koren dlake. Što više zategnete rep, to je veći pritisak na koren - što dovodi do pucanja i opadanja kose u pramenovima. Zato je idealno rešenje - punđa.

Punđu možete napraviti na više načina, a najlakši je da uvrnete kosu i napravite puža koji ćete pričvrstiti ukosnicama ili jednom manjom šnalom. Takođe je dobar izbor i labava pletenica, jer će smanjiti pritisak na koren kose, a i dobra je kao frizura za trening.

Lak za kosu

Lak za kosu, pogotovo onaj koji ima fleksibilnu formulu, je jedan od proizvoda koji bi svaka žena trebalo da ima. Njegovim nanošenjem uvek ćete imati frizuru, bez obzira na to kakvo je vreme napolju. Greška koja se večito pravi sa ovim proizvodom je, da se uglavnom stavlja na kosu pre pravljenja lokni figarom. Kako svaki lak sadrži alkohol, toplota figara će početi da vam prži kosu i samo ćete je uništiti. Iako će možda izgledati lepo tokom dana ili večeri, kada je budete oprale - biće kao slama. Zato lak stavljajte samo i isključivo kada završite sa uvijanjem, jer će vam dobro držati frizuru.

Raščešljavanje

Duga kosa je sklona mršenju i ovo svaka žena zna. Da biste izbegli čvoriće i otežano češljanje, počnite da stavljate na krajeve više regeneratora koji ćete drvenim češljem sa obavezno širim zubcima pročešljati. Nakon ovoga sačekajte minimum minut pa je isperite. Sušenje bi trebalo da bude znatno olakšano, a kosa mekša i laganija.

Puštena kosa tokom hladnih dana

Zbog hladnijih dana smo primorane da nosimo kape, debele jakne i kapute, šalove itd. Ali volimo i da pustimo kosu, jer nas i ona greje, pogotovo uši. Međutim, ovo šteti kosi zbog konstantnog trenja između tkanina i vlasi. Naš savet je da umesto puštene kose, napravite neku jednostavnu frizuru, gde će vam kosa biti skupljena i “sačuvana”.

Šampon za suvo pranje

Prošlo je manje od tri dana kada ste oprali kosu, a ona se već umastila. Šta raditi? Da li da na teme stavite talk ili neki poseban sprej za kosu, da bi umanjili taj neuredan izgled? Predlažemo da kupite šampon za suvo pranje kose! On je posebno napravljen za ovakve situacije i vrlo efikasno rešava problem masne kose. Iako je predviđen za korišćenje na masnoj kosi, možete ga staviti i na tek opranu kosu - radi većeg sjaja i volumena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading