Istopite višak kilograma: Tri napitka za čišćenje organizma
Foto: Shutterstock

Detoks napici, za mršavljenje ili čišćenje organizma, prave se od lekovitog bilja, voća i povrća bogatog antioksidansima, koji ispiraju toksine, čiste creva i podstiču metabolizam. Oni, zauzvrat, pomažu i da se izgubi neki kilogram. 

Napitak od zelenog čaja i limuna

Za ovaj napitak potrebna je voda, kesica zelenog čaja i 1/4 limuna. Prokuvajte šolju vode i stavite u nju kesicu zelenog čaja. Dodajte sok od četvrtine limuna. Napitak popijte dok je vruć/topao. Prednosti ovog prirodnog napitak su što je zeleni čaj dobar izvor katehina, odnosno dijetetskih polifenola koji deluju protiv masnoća. Poznato je da limun pomaže u procesu skidanja kilograma zbog prisustva vitamina C – antioksidansa koji potpomaže  varenje. Takođe je poznato da limun ima diuretička svojstva, koja pomažu u detoksikaciji tela i mogu pomoći da se masti brže sagorevaju.

Sok od pomorandže i šargarepe

Za sok uz koji, sim što možete da očistite organizam, možete i da smršate, potrebno je:

  • jedna pomorandža
  • jedna šargarepa
  • kašika meda
  • lišće svežeg korijandera
  • voda
  • led (po želji).

Narežite šargarepu i oljuštite pomorandžu. Isecite ih u sokovniku i dodajte kašiku meda. Na kraju stavite malo listova korijandera i malo vode. Dobro sve promešajte. Pre ispijanja soka možete da dodate led, ako želite. Prednosti ovog soka su te što je šargarepa bogata beta-karotenom i prepuna je vlakana, a zna se da hrana bogata vlaknima povećava sitost i smanjuje osećaj gladi. Ovako se smanjuje apetit, što dovodi do gubitka težine. Pomorandže su prepune vitamina C, a adekvatan nivo vitamina C olakšava sagorevanje više masne mase. Vitamin C je obrnuto povezan sa telesnom masom. Takođe, sok od pomorandže sadrži malo kalorija i nema masti, što ga čini odličnim izborom ako želite da smršate.

Napitak od meda, limuna i đumbira

Za ovaj napitak za čišćenje organizma od viška masti i unetog šećera potrebno je:

  • 1/2 limuna
  • kašika meda
  • 1 cm korena đumbira
  • čaša tople vode.

Zagrejte čašu vode, ali nemojte da je kuvate. Znječite, ispasirajte koren očišćenog đumbira.

Dodajte limunov sok, zdrobljeni đumbir i med u čašu tople vode. Napitak popijte dok je još topao, najbolje ujutru, pre jela. Ispijanje ove mešavine ujutru olakšava čišćenje organizma, a  možete se osećati manje naduveno i aktivnije tokom dana. Ovo piće takođe pomaže u jačanju metabolizma tela. Med takođe može da pomogne u suzbijanju apetita i da pomogne u gubitku težine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading