Želite da vam lak za nokte traje duže? Vreme je da probate "suvi" manikir
Foto: Shutterstock

Sada se mnogo više govori o japanskom, italijanskom i američkom manikiru nego pre šest meseci, iako su se tehnike pojavile dosta davno. Još jedna tehnika za koju sve češće čujemo je suv manikir.

Njegov princip je da odbije bilo kakve tečnosti prilikom izvođenja manikira: kutikula nije natopljena toplom vodom i nije tretirana uljima i losionima. Ova tehnika je korisnija za zdravlje noktiju i može produžiti vek trajanja laka na noktima.

Manikir se izvodi pomoću aparata sa rezačima različite tvrdoće i oblika, turpijom za nokte i pufom za poliranje površine nokta.

Za razliku od klasičnog manikira, koji podrazumeva natapanje zanoktice u toplu vodu i njihovo tretiranje, suv manikir usporava rast kotikule i zato nokti izgledaju urednije duže vreme. Pored toga, sama ploča nokta omekšava u vodi i postaje porozna. Iz tog razloga, lak, posebno ako se ne radi o gel laku, traje mnogo kraće.

Razlika između suvog manikira i običnog leži samo u tehnici njegove implementacije. Nakon što je majstor u salonu uklonio višak zanoktica i dao željeni oblik noktima, možete odabrati apsolutno bilo koji dizajn - ovde nema ograničenja.

To može biti minimalistički monohromatski premaz, moderan biserni manikir, francuski ili bilo koji sofisticirani dizajn. Najvažnije je da će nokti mnogo duže zadržati atraktivan izgled.

 

Komentari (0)

Loading