PREDSTAVLJAMO VAM JEDAN KREATIVAN I ZDRAV DESERT Banane u čokoladi sa topingom po izboru
Foto: Youtube/Printscreen

Prednost ovog deserta je što zaista može da ima gomilu varijacija.Da li ćete bananu obložiti samo čokoladom, ili ćete dodati orašasto voće, plazmu ili bombonice i ukrase, na vama je i vašim najmlađima da odlučite!

Mi ćemo samo da vas usmerimo sa jednim jednostavnim receptom. 

Sastojci:

4 srednje zrele, ali čvrste banane
8 drvenih štapića za sladoled
3 supene kašike sitno iseckanog malo slanog kikirikija
Kvalitetna tamna čokolada 

Priprema: 

Ogulite, zatim svaku bananu prepolovite poprečno i u svaku polovinu umetnite štapić.Stavite na tacnu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne smrznu, oko 3 sata.
Stavite kikiriki u plitku posudu ili na tanjir.Otopite čokoladu u šporetu na laganoj vatri, na najmanjoj mogućoj vatri, često mešajući.Uverite se da voda ne dodiruje dno gornje posude.Sipajte otopljenu čokoladu u visoku čašu. Svaku smrznutu bananu umočite u čokoladu, okrećući je da se dobro obloži, i odmah uvaljajte u kikiriki ili već neki sastojak po želji.Stavite na tacnu prekrivenu papirom za pečenje.Poslužite odmah ili umotajte pojedinačno u plastičnu foliju i zamrznite do 2 nedelje.

Ove banane predstavljaju tako sjajnu i zdravu užinu za decu na bilo kojoj proslavi!

Taman na vreme za leto, klasična, omiljena kombinacija banana i čokolade dobija preobrazbu sa ovim divnim čokoladnim sladoledom od banane. Cela ekipa može da se uključi u ukrašavanje sopstvene banane i biranje svih svojih omiljenih dodataka – mogućnosti su zaista beskrajne!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading