NARODNA VEROVANJA: Ukoliko ne uradite ovo, vaš brak je osuđen na propast!
Shutterstock

Svi smo bar jednom čuli neku bapsku priču nakon koje smo se zapitali da li je to zaista tako.

One zapravo predstavljaju drevna verovanja, koja su se prenosila s kolena na koleno i koja su pratila mnoge parove.

Sam čin venčanja je jedan radosan trenutak, koji je obeležen nabojima emocija, određenim običajima i mnoštvom dragih ljudi. Evo koje bapske priče, verovanja su prisutna na našim prostorima.

Da bi brak bio srećan i uspešan mlada mora da zaplače na venčanju

Kako bi venčanje bilo uspešno i kako mladence ne bi pratila nesreća, važno je da mlada zaplače. Svako venčanje prati veliki stres i pritisak, a bapska verovanja kažu da je za to najbolji lek plakanje, uz koje ćete izbaciti sve emocije iz sebe. Ipak, to mnogim damama nije teško usled velikog naboja emocija i dirljivih trenutaka na samom događaju.

Ako se par odvojeno fotografiše na venčanju nastupiće razvod

Kolekcija slika sa svadbe nikako ne sme da bude bez mlade ili mladoženje, koji su na svakoj slici. Bilo da su sa prijateljima ili porodicom, veoma je važno da na svim fotografijama budu mladenci.

Verenički prsten niko ne sme da proba

Još jedno u nizu verovanja jeste da vaš prsten niko ne sme da proba, jer će u suprotnom oni ukrasti vašu sreću. 

Ako ispustite burmu pre venčanja, brak je osuđen na propast

Jedno od bapskih verovanja jeste da ukoliko vi ili mladoženja ispustite psrten, vaš brak će biti osuđen na propast. Tako da, ako verujete u stara verovanja, obavezno recite mladoženji da bude precizan prilikom stavljanja burme i da mu se ne tresu ruke.

Ukoliko se venčate u maju pratiće vas nesreća celog života

Iako se mnoga venčanja održavaju u maju, pojedina stara verovanja kažu da ukoliko se u maju venčate, osuđeni st ena doživotnu panju i loše situacije u braku.

Nijedno od ovih verovanja nema dokaze i nije potkovano činjenicama, već su to samo narodne priče koje su se prenosile sa kolena na koleno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading