NAJBRŽI DESERT NAŠIH BAKA Štrudla sa džemom, penasta, mekana, miris koji vraća u detinjstvo
Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:

5 jaja (sitnija ili 4 krupna)
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
džem po izboru
Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca  i sve lepo izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

 

Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva). 

Foto: Bakina kuhinja

 

Polako saviti obe strane jedna drugoj u sustret i sastaviti na sredini. Uviti u hartiju i krpu i istaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili prah šećer. Secite  na krugove i sladite se. Deca će razgrabiti. 

Komentari (0)

Loading