"POLOŽITE ORUŽJE I BIĆETE POŠTEĐENI" Rusi dali rok militantima i stranim plaćenicima!
Foto: Printscreen TV Zvezda

"S obzirom na katastrofalnu situaciju u fabrici Azovstalj i iz čisto humanitarnih principa, Ruske oružane snage nude militantima i stranim plaćenicima da prekinu neprijateljske akcije i polože oružje", kazao je Mizincev, prenosi TAS S.

Naveo je da će onima koji to učine, život biti pošteđen.


Kako je najavljeno, od 05.30 sati po moskovskom vremenu biće uspostavljen prekid vatre, a rok za predaju oružja je do 13.00 sati po lokalnom vremenu.

Kako se navodi u saopštenju, u protekla 24 sata zabeležen je veliki porast broja presretnutih radio komunikacija, kojima militanti traže od ukrajinskih vlasti dozvolu da se predaju i polože oružje pošto su u beznadežnoj situaciji, bez hrave i vode, ali im to vlasti zabranjuju, prenosi TAS S.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miro

18.04.2022 10:08

To su velike greške normalnih ljudi da opraštaju drugima ma šta radili. Vodi se rat i oni želi da se bore, pustite ih u ime neke humanosti ,ali znajte da oni žele da se bore protiv vas još žešće i upornije i sa željom da vas unište ,a kad budu imali priliku i da vas muče, mrcvare do smrti. Da su normalni,a definitivno nisu ne bi ni ulazili u sukob koji ih se ne tiče i koji ne mogu dobiti. Zato humanost ostaviti za one koji se lično predaju ili su zavedeni i primorani da ratuju. Ne zaboraviti na poštovanje Ženevske konvencije, a one koji ratuju protiv vas gaziti bez milosti.