"ON JE SITAN NASLEDNIK BONAPARTE" Medvedev osuo paljbu po Makronu
Foto: AP Yulia Zyryanova

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je izuzetno opasnim izjave o mogućnosti slanja trupa pojedinih zemalja NATO-a u Ukrajinu.

Na taj način on je prokomentarisao izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona, da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. 

- Sitni Bonapartovi naslednici, isprobavajući zlatne epolete otkinute pre 200 godina, žedni su osvete u napoleonskim razmerama i nose žestoku i izuzetno opasnu mećavu o iskrcavanju trupa pojedinih zemalja NATO-a u Kijev, kao i o novo oružje za udar na Rusiju - napisao je Medvedev na Telegramu.
Prema njegovim rečima, parlamentarni cirkus nakaza iz zemlje poraženog fašizma, ponovo sedeći u Rajhstagu, zahteva da se njegovim neonacističkim potomcima pošalju rakete dugog dometa. 

Naveo je da zapadni lideri dolaze u teatralne posete Kijevu na dan početka Specijalne operacije kako bi odvratili sopstveno biračko telo od nagomilanih problema i ponovo polizali prljavu čizmu američkog vlasnika u stanju akutne servilne egzaltacije.

- Primeri razgradnje mozgova zapadnih političara pojavljuju se svakog dana - zaključio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading