FRAKCIJE U KREMLJU UNIŠTAVAJU RUSIJU Vođa Vagnera udario na Putinove saradnike: "Pandorina kutija je otvorena"
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Jevgenij Prigožin, vođa "Vagner" grupe, oglasio se danas o aktuelnim dešavanjima u ratu u Ukrajini, kao i o sukobu koji je postojao sa Čečenima koje predvodi Ramzan Kadirov, piše britanski "Rojters". Da podsetimo, Ramzan Kadirov je u petak 2. juna izjavio da vojna grupa "Ahmat" izvodi ofanzivne akcije u istočnom Donjecku, a spomenuti su i verbalni okršaju sa Prigožinom.

Prigožin je danas izjavio da "u Kremlju postoje određene frakcije koje uništavaju rusku državu tako što pokušavaju da unesu razdor između njega i čečenskih boraca". Prema njegovim rečima, taj problem je sada rešen, ali te "interne borbe" u Kremlju su otvorile "Pandorinu kutiju razdora".

Krivicu je prebacio na neimenovane frakcije u Kremlju koje je nazvao "kremaljske kule". Prigožin tvrdi da se "njihovo spletkarenje otelo kontroli i da je Putin morao da ih kazni na sastanku nacionalnog veća bezbednosti".

"Pandorina kutija je već otvorena. Mi je nismo otvorili. Neki kremaljski toranj je odlučio da igra opasnu igru. Opasne igre postale su uobičajene u kremaljskim tornjevima. Oni jednostavno uništavaju rusku državu. Nastave li sa svojim pokušajima širenja razdora, sve će otići dođavola", rekao je Prigožin u poruci koju je objavila njegova služba za medije.

Kremlj se zasad nije oglasio na ovu temu. Čeka se odgovor Moskve na ove tvrdnje Prigožina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading