"AMERIKANCI OBJAVILI RAT RUSIJI"
EPA

„Ako pitate za rusko-američke odnose, mi trenutno nemamo nikakve posebne odnose. Mi samo po potrebi razgovaramo o problemima koji nastaju u aktivnostima naših ambasada. A i u vezi sa tim što se Amerikanci trude da zloupotrebljavaju svoj položaj, konkretno, kao zemlja-domaćin UN“, rekao je Lavrov na brifingu posle posete Kubi.

„Svi znaju, svi shvataju da su Amerikanci objavili krstaški rat Rusiji, njenim legitimnim interesima, ruskoj kulturi i tradiciji. Kao oružje su izabrali kijevski nacistički režim, pumpajući ga sa sve više novih sistema naoružanja“, dodao je on.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat, dok je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov istakao da neprekidna velika pomoć Kijevu sve više „uvlači zapadne zemlje u sukob na strani kijevskog režima“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading