OPASNA IGRA FINSKE "Rusi se neće zaustaviti na granicama iz marta 1940!"
Foto: EPA/TOMI HANNINEN

Ovu izjavu dao je izraelski stručnjak, Jakov Kedmi.

Ulazak Finske i Švedske u NATO je uglavnom potreban Sjedinjenim Državama.

Nije tajna da Vašington želi da preuzme inicijativu u arktičkom regionu od Rusije, ali to ne može da uradi sam.

Odbrambena utvrđenja, koje je izgradilo rusko Ministarstvo odbrane u Severnom ledenom okeanu, poništili su ambicije Amerikanaca, istiskujući njihove podmornice iz Barencovog mora, primetio je specijalista.

421. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Iz tog razloga, Sjedinjene Države su razmišljale o stvaranju dodatnog uporišta, u za sebe, strateški važnom regionu. Ulazak Finske u NATO povećava pretnju Murmansku, poluostrvu Kola i Severomorsku. Međutim, Rusija ne stoji mirno.

Trenutno se radi na povećanju odbrambenih sposobnosti na severozapadu zemlje. Tako će svaku provokaciju sa teritorije koju kontroliše Helsinki Moskva ne samo zaustaviti, već će se i završiti loše po Fince. Pri tome, uopšte nije važno što će agresija na Rusku Federaciju doći ne od njih, već od istih Amerikanaca.

 

 

„Malo je verovatno, da će sama Finska učestvovati u tome, ali svi razumeju da bi svaka provokacija iz Finske za nju, mogla da završi još gore od „Zimskog rata“ 1940-te. Na granicama marta 1940. ruska vojska se neće zaustaviti“, rekao je Kedmi na Jutjub kanalu „Вальдман-LINE Alexander Waldman.“

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading