PONOVO PRED SUDOM Tramp "naduvao" vrednost svoje imovine za nekoliko milijardi dolara
Foto: EPA/EPA

Tramp se više od 400 puta pozvao na svoja prava iz petog amandmana tokom prvog izlaganja u avgustu. Negirao je bilo kakvo krivično delo i rekao da je istraga politički motivisana i da je "lov na veštice".


- Predsednik Tramp ne samo da je voljan već će i da danas svedoči pred državnim tužiocem - rekla je Trampova advokatica Alina Haba u četvrtak.

"On ostaje odlučan u svom stavu da nema šta da krije i raduje se što će obavestiti državnog tužioca o ogromnom uspehu njegove kompanije vredne više milijardi dolara."

Džejmsova, inače demokrata, podnela je tužbu protiv Trampa u septembru navodeći da su on i njegova kompanija doveli banke i druge u zabludu o vrednosti njegove imovine.

Tužiteljka je tvrdila da su Tramp i njegova deca, Donald Mlađi, Ivanka i Erik, kao i njegovi saradnici i preduzeća, navodno počinili "brojne radnje prevare i lažnog predstavljanja" u svojim finansijskim izveštajima.

Džejmsova je tvrdila da je Tramp "naduvao svoju neto vrednost za milijarde dolara" i rekao da su mu u tome pomogla njegova deca.

U 2019, savezni tužioci u Južnom okrugu Njujorka odbili su da optuže protiv Trampa u vezi s isplatama glumici Stormi Denijels i bivšoj "Plejboj" manekenki Karen Mekdugal. Federalna izborna komisija je takođe pokrenula istragu o ovom pitanju 2021.

Tramp je kritikovao istragu tužioca i optužnicu kao "politički progon i mešanje u izbore na najvišem nivou u istoriji".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading